Dokter Bart krijgt eerste prik in vaccinatiecentrum Herzele

Gisteren ging de eerste reeks vaccinaties van start in Herzele. Dokter Bart Demyttenaere was de eerste van de 150 zorgverstrekkers die hun eerste prik kregen.

Dokter Bart wil hiermee het goede voorbeeld geven en een positief signaal uitstralen naar alle bewoners.

Hij werd als eerste inge ënt met het AstraZeneca-vaccin.

NUUS Herzele mocht getuige zijn bij deze historische prik en volgde Dokter Bart van bij het binnenkomen tot het buitengaan.

Uiteraard werd eerst en vooral de temperatuur gemeten en het stoffen masker vervangen door een chrirugisch mondmasker. Na een heel erg vlotte inschrijvingsprocedure mochten we samen met Dokter Bart de gele lijn volgen naar de ruimte waar hij zijn inspuiting kreeg. Er werden door de uiterst bekwame en vriendelijke verpleegkundige een aantal vragen gesteld, het vaccinatiekaartje werd ingescand, waarna de prik volgde.

Na een kwartiertje wachten in de wachtzaal na toedienen van het vaccin waaruit bleek dat Dokter Bart geen enkele negatieve reactie vertoonde op de prik mochten wij samen met hem het gebouw verlaten; de eerste stap was gezet, het startschot voor ons allen gegeven.

Hieronder vindt u de volledige procedure in beeld verhaald.