Uniek in Herzele: DE CULINAIRE VERENIGINGSBON

Door corona geen fuif of groots eetfestijn en dat zorgt ervoor dat verenigingen op zoek gaan naar originele alternatieven. Door de huidige maatregelen is het niet mogelijk om de traditionele eetfestijnen of andere activiteiten te organiseren die het nodige geld in kas moeten brengen. Eetfestijnen kunnen enkel georganiseerd worden in samenwerking met een professionele catering/traiteur als afhaal-eetfestijn. Maar niet elke vereniging kan dit momenteel op deze manier organiseren.

“Daarom starten we met een totaal nieuw initiatief waarbij we zowel verenigingen als de zwaar getroffen horeca steunen”, vertelt Heidi Knop, schepen van Lokale economie en Cultuur in Herzele.

Sven Van Droogenbroeck van judoclub Herzele kwam aankloppen met een alternatief idee voor eetfestijnen als steun voor de Herzeelse horeca en verenigingen. Samen met de medewerkers van de dienst Lokale Economie hebben ze een warme actie bedacht: “DE CULINAIRE VERENIGINGSBON”. “Je kan het idee vergelijken met de klassieke ‘Bongo bon’, maar dan alleen voor Herzele”, vult Schepen Knop aan.

De geïnteresseerde verenigingen kunnen deze bonnen aankopen bij het lokaal bestuur aan 15€ per kaart. Deze worden op hun beurt aan hun leden verkocht aan 20€ per kaart die men bij de deelnemende horecazaken kan inruilen.

Er gaat dus 5€ rechtstreeks naar de vereniging en voor de overige 15€ krijg je wat lekkers aangeboden door de lokale deelnemende horecazaken.
Waar je terecht kan met deze bon en welke gerechten er zullen worden aangeboden, zal worden opgelijst op www.herzele.be.

Vervolgens zal de klant een afspraak kunnen maken met de gekozen horecazaak om af te halen of om bij heropening van de horeca het gerecht ter plaatse te consumeren.

X