‘De veiligheid van de vaccins is zeker gegarandeerd.’


Julie (19) en Jordy (21)


Geraardsbergen. ‘De veiligheid van het vaccinatiecentrum is zeker gegarandeerd’, deelt centrumverantwoordelijke Wim Coudyzer ons mee. De vaccins zijn opgeslagen in beveiligde frigo’s. Aan de ingang staan leerlingen van het 7de specialisatiejaar Integrale Veiligheid van het GO! Atheneum Geraardsbergen. Ze nemen het onthaal en de begeleiding van de mensen voor hun rekening. Ook een ploeg van de politie Geraardsbergen/Lierde houdt een oogje in het zeil.

Julie (19) en Jordy (21) — leerlingen van het 7de specialisatiejaar Integrale Veiligheid van het GO! Atheneum Geraardsbergen — staan aan de ingang van het vaccinatiecentrum. Ze nemen de temperatuur op van diegenen die zich aanbieden en vragen om hun identiteitskaart en uitnodiging klaar te houden. Vervolgens worden ze naar het onthaal doorverwezen. Aan de ingang van de parking staan nog twee andere leerlingen op post die de wagens doorsturen naar de ingang van het vaccinatiecentrum. Ook een patrouille van de politie Geraardsbergen/Lierde houdt een oogje in het zeil.

In het vaccinatiecentrum bulkt het van de vrijwilligers en de professionele omkadering. Centrumverantwoordelijke Wim Coudyzer stelt ons gerust: ‘Er kan altijd iets mislopen, maar er is voldoende geïnvesteerd om het vaccinatietraject rustig en veilig te laten verlopen. Mensen worden met regelmaat van een klok uitgenodigd. We zullen zeker niet onder de voet worden gelopen.’

Ook de medische behandeling van de vaccins is in goede handen. ‘De vaccins worden in een beveiligde frigo bewaard. Een apotheker controleert of de vaccins op de juiste temperatuur worden bewaard’, stelt Wim Coudyzer ons gerust. Onbevoegden kunnen niet zomaar aan de vaccins. Enkel de centrumverantwoordelijke of de apotheker van dienst krijgen toegang tot de vaccins.

Julien Borremans