Geef cultuur groen licht

Donderdag 25 februari kleurt GC De Kluize groen

Op donderdag 25 februari kleurt GC De Kluize groen! Samen met alle Belgische cultuurhuizen roept GC De Kluize de politici op tot heropening van de culturele sector. Geef cultuur groen licht!

Cultuur is essentieel voor het welzijn van mensen. Zonder cultuur geen samenleving. Het publiek snakt naar beleving en het zo belangrijk gevoel van samenzijn. De culturele sector heeft bewezen veilig te kunnen werken: alle schakels in deze rijke en gevarieerde sector — van acteur, muzikant, educatief medewerker, organisator, tot technicus, ontwerper,…staan klaar om een veilige context te cre ëren waarin het publiek kan genieten van hun artistieke creaties. Een oproep aan alle politici: maak deze veilige en gecontroleerde vorm van vrijheid en genieten weer mogelijk. Geef cultuur groen licht.

Project: ‘Niemand vertelt zoals gij’

‘Een aantal weken geleden lanceerde   GC De Kluize een ‘lockdown projectje’ ‘niemand die vertelt zoals gij’! Intussen zijn we heel wat weken verder, gooiden we de ‘zetel’ overboord, vervoegde Nicolaas Rahoens onze rangen en wijzigden we radicaal van koers … Monologen werden (‘blinde’) dialogen, lichtpunten werden (verrassende) ontmoetingen … ‘, klinkt het in GC De Kluize.

Op woensdag 24 februari gingen de avant-première van de trailer en een eerste worp door. 22 random gekozen Oosterzelenaars vormden de voorbije weken 11 duo’s. Het podium van GC De Kluize werd een veilige haven voor een deugddoend gesprek, over koetjes en kalfjes, over ‘leven onder corona gesternte’, zeg maar de kleine dingen des levens…In een tijdspanne van een tweetal weken lanceerde GC De Kluize filmpjes via de geijkte sociale media, met name facebook, instagram, website GC De Kluize. Ruim 120 minuten kijkplezier, met een lach en een traan, maar vooral een ode aan de veerkracht van de Oosterzelenaar en de mens in het algemeen. Mooie verhalen over het leven van alledag, intieme ontboezemingen soms, vaak ook grappig. De publicatie van de reeks — vanaf 1 maart — wordt voorafgegaan door een trailer, die gelanceerd wordt op vrijdag 26 februari. Sociale media: www.gcdekluize.be, www.facebook.com/DeKluize, www.instagram.com:gcdekluize.