Nieuwe fietspaden langs de Geraardsbergsesteenweg (N465) in Melle

Heraanleggen van de fietspaden tussen het station van Gontrode en de Potaardestraat

Op 1 maart 2021 start het Agentschap Wegen en Verkeer de werken langs de Geraardsbergsesteenweg (N465). Het gaat om het heraanleggen van de fietspaden op de Geraardsbergsesteenweg (N465) tussen het station van Gontrode en de Potaardestraat. Voor de veiligheid van de fietsers worden de fietspaden verbreed en grotendeels vrijliggend aangelegd. De werfzone is ongeveer 400 meter lang. Voor een beter wegcomfort en meer veiligheid komen er langs beide zijden van de gewestweg nieuwe fietspaden en krijgt de rijweg een nieuwe asfaltlaag. Aan de kant richting Oosterzele komt er nieuw stuk vrijliggend fietspad. Ook het wegdek van de steenweg krijgt een nieuwe toplaag.
De werken zullen ongeveer 3 maanden duren. De Geraardsbergsesteenweg (N465) gaat volledig dicht tussen het station van Gontrode en de Potaardestraat. Het gemotoriseerd verkeer (dus ook het openbaar vervoer) rijdt in beide richtingen om via Scheldeweg, Burgemeester Van Gansberghelaan, Landskoutersesteenweg, Lembergestraat, Aalmoezenijestraat.   Fietsers rijden in de beide richtingen om via Watermolenstraat, Proefhoevestraat, Sint-Bavostraat, Bosstraat, Schoolstraat, Sint-Bavoplein, Kerkstraat en de Sint-Lievenstraat.