‘Vriend van alleman’ Marcel Meuleman is niet meer

Eenvoud sierde hem

Iedereen houdt aan Marcel Meuleman ( ° Balegem, 2 april 1944) alleen maar goede herinneringen over. Hij overleed op 18 februari 2021. Met zijn typische glimlach en optimisme wist hij veel mensen te raken. ‘Marcelken’, een roepnaam voor velen, in de familie, buurt en vrienden. Zijn levensvreugde was groot. Er wordt in Balegem herinnerd aan de warmte en de vriendschap, de eenvoud die Marcel Meuleman uitstraalde. Een man met het hart op de juiste plaats. Een groot hart voor zijn familie. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).
Marcels waarden waren moed, eerlijkheid, onblusbare werkkracht. Aimabel in de omgang. Innemend, dat getuigt al wie met hem mocht samenzijn. Altijd meeslepend. Hij liet in het binnenste van zijn ziel kijken. Op donderdag 25 februari had vanwege corona de uitvaart plaats in beperkte kring. Afscheid nemen van een familielid, van een man die positief in het leven stond.Marcel was heel geliefd bij de buren op de steenweg en de vele vrienden. De buren zorgden voor een stille wake aan zijn huis met kaarsen en boodschappen. Voor de uitvaart werd halt gehouden aan “caf é De Patrijs” en kwamen vele (prono-) vrienden en buren afscheid nemen. Een pakkend moment. Zijn heengaan laat een groot gemis achter, maar ook een schat aan herinneringen. Zoals Marcel Meuleman, zijn er niet velen, en nu is er nog één minder. Eenvoud sierde hem. Balegem verliest een minzaam man. Als postman in het sorteercentrum Brussel X, hulp op de boerderij en indertijd caf ébaas van De Patrijs, in de volksmond gekend als de ‘groten bak’, had Marcel Meuleman een rijk gevuld leven.

‘Voor ons was hij als een tweede vader, een bijou van een nonkel, maar ook een kameraad. Een babbel bij een biertje, dat waren je zalige momenten. De “Groten bak” was het cement van de buurt, iedereen kwam er graag bij de stoof en er werd wat afgelachen in al die jaren. Je was tevreden met je leven en wij content voor jou. Je kan nu samen met je broers, zussen en vrienden aan tafel zitten in de hemel, waarin je sterk geloofde. Bedankt om zo goed voor ons en de kinderen te zorgen’, getuigen Katleen en Christ Meuleman.
Marcel Meuleman was gelukkig met het leven dat hij heeft mogen leiden. Maar nu is het voltooid. Dankbaar, om wat is geweest. Velen zullen ‘Marcelken’ missen. Met het overlijden van Marcel Meuleman verdwijnt een geliefd volksfiguur. Hij was graag gezien. Koester de herinneringen aan een warme en toffe mens. Puur van hart. De naam de goedheid zelve te zijn. De familie dankt iedereen voor het medeleven en de vriendschap, voor de steun in deze momenten van afscheid nemen. NUUS betuigt zijn oprecht medeleven aan de famile Meuleman.     Reporter 17