Alleenstaande moeder met drie jonge kinderen kan ’s avonds wegens werken haar oprit niet meer op


Goeferdinge. Toen een moeder met 3 jonge kinderen deze week na school thuiskwam, bleek dat ze haar oprit niet meer op kon rijden. De betonnen rijweg moet worden hersteld en lag opengebroken. De dame werd naar eigen zeggen niet op de hoogte gebracht en werd ‘brutaal’ met de feiten geconfronteerd. ‘Ik had graag van u een gegronde reden ontvangen waarom ik niet op de hoogte werd gebracht?’ vraagt de jonge moeder zich in een boze brief aan schepen voor Openbare Werken Veerle Mertens af. We vroegen Veerle Mertens (CD&V) om een reactie, maar die gaf niet thuis.

Op dinsdag 2 maart komt een jonge moeder met drie jonge kinderen thuis aan. Ze wil de oprit van haar huis oprijden toen ze plots merkt dat dit niet mogelijk is. De betonnen rijbaan is voor haar huis opengebroken. Naar eigen zeggen werd de dame over de werken niet op de hoogte gebracht, laat staan over de eventuele duur. Voor de jonge moeder zat er niets anders op om haar wagen even verder op een parking achter te laten en met pak en zak en met drie kinderen haar weg te voet verder te zetten.

Excuses worden niet aanvaard…
De dame richt haar ongenoegen in een schrijven aan Veerle Mertens, schepen voor Openbare Werken. ‘Ik ben alleenstaande moeder van drie nog zeer jonge schoolgaande kinderen. U kan zich voorstellen hoe praktisch en aangenaam het is om met ons vier en al het bijhorende gerief niet bij de achterdeur te geraken’, schrijft de alleenstaande moeder. ‘Ik had graag van u een gegronde reden ontvangen waarom ik niet op de hoogte werd gebracht?’

Op de website van de stad Geraardsbergen staan de werken in de Kastanjestraat te Goeferdinge aangekondigd. ‘Doorgaand verkeer is mogelijk aan de hand van tijdelijke verkeerslichten’, staat er te lezen. Ook staat erbij vermeld dat de werken mogelijks 8 weken zullen duren. De buurtbewoners werden per brief niet op de hoogte gebracht. ‘Excuses van foute communicatie, misverstanden, excuses waar een mens mottig van wordt, werken werden op het laatste moment ingepland (dan nog kan u uw plicht doen en de burgers inlichten) … worden niet aanvaard maar gooi ik zonder verwittigen wel ergens ter hoogte van een oprit, blijkbaar mag dat’, geeft de dame nog mee.

We vroegen Veerle Mertens — schepen van Openbare Werken — om een reactie, maar die gaf niet thuis.

Julien Borremans