Crowdfunding voor Geraardsbergse katten-vzw’s


Geraardsbergen. ‘Terwijl de Stad Geraardsbergen voor haar kattenbeleid een contract ten belope van ruim €4.600 afsloot met het Rato vzw moeten de Geraardsbergse vzw’s Kattebelletje, Katsoiets en House of Cats het stellen zonder één euro subsidie of toelage’, zucht Danny Prieels. Om deze schrijnende toestand te verhelpen heeft Weerbaar Geraardsbergen beslist om tot actie over te gaan en een crowdfunding te organiseren onder het motto ‘Schenk katjes een leven’.

Danny Prieels zet zich bij Weerbaar Geraardsbergen in voor het dierenwelzijn. Daarnaast is hij bijzonder actief bij Katsoiets – een vzw voor mens en dier –   en fungeert hij als als opvanggezin voor Kattebelletje. Door gebrek aan subsidies is hij tevens de drijvende kracht achter de broodnodige crowdfunding voor de armlastige organisaties.

Er bestaat inderdaad een groot verschil tussen katten vangen en katten opvangen. ‘Terwijl Rato viermaal per jaar instaat voor vangacties, zorgen onze drie Geraardsbergse vzw’s daarentegen dag na dag, het ganse jaar door, voor een warme en zorgzame opvang van de diertjes, met alles erop en eraan: gepaste voeding, liefdevolle verzorging, deskundige begeleiding door dierenartsen, plaatsing bij gezinnen, aanleren van sociale vaardigheden enz.’ geeft Danny Prieels mee. Rato is een organisatie van de provincie Oost-Vlaanderen die de aangesloten gemeenten helpt met het beheer van o.a. ratten, kippen, katten, duiven…

De drie Geraardsbergse vzw ´s – Katsoiets, Kattebelletje en House of Cats – spelen een belangrijke maatschappelijke rol, zeker in deze barre coronatijden, waar mensen zoveel troost en gezelschap zoeken bij hun geliefde huisdieren, waaronder katten.   Verwacht wordt dat er in 2021 zomaar eventjes 800 à 850 katten een weg zullen vinden naar de drie vzw’s. Dat kost uiteraard een flinke duit. ‘Dit is een nijpend probleem en al zeker in deze eindeloze coronatijden waar geen activiteiten kunnen worden georganiseerd om geld in het laatje te brengen’, geeft Danny Prieels nog mee.

Doe mee aan de crowdfunding en schenk katjes een leven. Letterlijk. Laat uw hart spreken op

https://getfunded.nl/campagne/14943-schenk-katjes-een-leven.

Julien Borremans