©RV - project BYOD, Bring Your Own Device, van Richtpunt. Met dit provinciaal initiatief krijgen alle leerlingen van 1A een laptop in bruikleen tot 30 juni

Dankzij Bring You Own Device project krijgen alle leerlingen van 1A een laptop in bruikleen

De leerlingen van het eerste jaar in de A-stroom van Richtpunt Campus Ninove – het vroegere PTI – hebben een laptop in bruikleen gekregen tot 30 juni. Het maakt deel uit van het project Bring Your Own Device (BYOD) dat in alle Richtenpunten loopt.

De corona-omstandigheden hebben heel het onderwijs al met een versnelling op de digitale rails geduwd, maar met dit project wordt daar nog meer structureel werk van gemaakt. Het is de bedoeling om deze toestellen te integreren in het lesgebeuren, en op termijn een groot aantal papieren werkboeken te vervangen, wat de maximumfactuur ten goede komt.

De gedeputeerde voor onderwijs, Kurt Moens, is de stuwende motor van dit project. In het kader van het gelijke onderwijskansenbeleid en het pedagogisch project van het provinciaal onderwijs maakte het provinciebestuur hiervoor €250.000 vrij.