©OLV Ninove-Aalst - Campus Ninove

Onze Lieve Vrouw-ziekenhuis Ninove hervat consultaties en heropent revalidatieafdeling na opnamestop door coronaopstoot

De intensieve covid-19-screening op Campus Ninove heeft een gunstig resultaat opgeleverd. Daardoor kunnen op maandag 8 maart 2021 de consultaties op deze campus op een veilige manier hervat worden. Ook de SP-afdeling gaat maandag terug open, met de bezoekregels zoals die in voege waren vooraleer de opnamestop hier werd afgekondigd.

Na de opstoot van covid-19 op   Campus Ninove werden hier  op 11 februari een tijdelijke opnamestop en een bezoekverbod ingesteld. Vanaf 17 februari werden ook de raadplegingen hier tijdelijk opgeschort.

Meteen werd er een intensief screeningprogramma opgestart, waarbij alle betrokkenen meermaals proactief werden gescreend op covid-19. Uiteraard worden ook alle lokalen grondig aangepakt. Deze inspanning hebben nu een gunstig resultaat opgeleverd.

Vanaf maandag 8 maart 2021 kunnen pati ënten terug op een veilige manier op Campus Ninove terecht voor raadplegingen. Ook de SP-revalidatieafdeling wordt heropend.

Alle medewerkers van het OLV Ziekenhuis volgen nauwgezet de heel strikte preventie- en beschermingsmaatregelen op. Bovendien zal op maandag 8 maart 2021 elke medewerker van het OLV Ziekenhuis die zich wil laten vaccineren tegen covid-19, ook effectief een eerste inenting hebben ontvangen. Iets meer dan 10% heeft al een tweede prik gekregen. De vaccinatiebereidheid onder onze medewerkers is quasi totaal. Iedereen is doordrongen van het belang van vaccineren om onze pati ënten en collega’s te beschermen en om covid-19 terug te dringen.

Hou u aan de voorschriften

Ook aan pati ënten en bezoekers wordt nogmaals gevraagd om zich strikt aan de voorschriften te houden:

  • Kom all één naar de raadpleging, tenzij dat écht niet anders kan.
  • Draag een neus/mondmasker op de correcte manier gedurende de hele tijd dat u in het ziekenhuis bent.
  • Ontsmet uw handen bij het betreden en verlaten van het ziekenhuis.
  • Bezoek aan pati ënten is pas toegelaten na hun derde overnachting in het ziekenhuis, volgens het principe: één vaste bezoeker uit de gezinsbubbel, beperkte bezoekduur.

Praktische informatie

Onze Lieve Vrouw – Ziekenhuis Campus Ninove

Biezenstraat 2
9400  Ninove
Belgi ë

Telefoonnummer: 054 31 21 11