Natuurpunt Oosterzele neemt deel aan expeditie natuurpunt 2021

Steun Expeditieteams

Natuurpunt Oosterzele heeft drie teams die meedoen aan Expeditie Natuurpunt.     https://expeditie.natuurpunt.be/       Team Gestreepte Gondeliers zamelen geld in voor natuurgebied Gondebeek, team Psychocylistas en team Muscles en Mastellen zamelen geld in voor Ettingebos. Er worden in de komende maanden acties georganiseerd om aan minimum 1500 euro sponsorgeld te geraken. De Psychocyclistas en Gestreepte Gondeliers verkopen momenteel kaas, wijn en bier. Natuurpunt wil zo snel mogelijk het Ettingebos toegankelijk maken. Natuurpunt Oosterzele heeft twaalf hectare in het Ettingebos aangekocht. Heel goed nieuws voor landelijk Oosterzele. Sinds de coronacrisis beseffen we meer en meer hoe belangrijk het is om natuur in eigen gemeente te hebben. Het Ettingebos is een oud bos. Typisch zijn de vele voorjaarsbloemen (bosanemoon, speenkruid, slanke sleutelbloem,…). Er zijn droge en natte stukken, de Kleine en Grote Ettingebeek stromen door het bos. Een wandelnetwerk dat aansluit op trage wegen vanuit de dorpskernen van Balegem, Scheldewindeke en Oosterzele, h éérlijk toch. Met wandelpaden, rustplaatsen, een picknickplek,…zal het Ettingebos toegankelijk gemaakt worden. Elke Oosterzelenaar zal als het Ettingebos open gesteld wordt een unieke kans krijgen om van het Ettingenbos te genieten.   Toon een groot hart en steun Natuurpunt Oosterzele. Meer en betere natuur in Oosterzele? Word lid van Natuurpunt, doe een gift, sponsor of doe gewoon zelf mee. Interesse? Meer weten? Ga naar info@natuurpuntoosterzele.be, www.natuurpuntoosterzele.be.
Natuurpunt Oosterzele houdt er aan zijn vele vrijwilligers te danken voor hun medewerking bij het beheer van natuurgebieden, de nachtelijke paddenoverzetters, de handige harry’s die nestkasten in elkaar timmeren en plaatsen, de vaardige handen bij de activiteiten.           Reporter 17