11% van de autobestuurders rijdt in het centrum te snel


Geraardsbergen. Onder de slogan ‘Overdreven snelheid in onze binnenstad … Ook spuugzat?’ heeft de politie Geraardsbergen/Lierde tijdens de voorbije maand februari gericht gewerkt rond de snelheid in de binnenstad. De verkeersdienst organiseerde verschillende flitscontroles.

Er werd onder meer flitscontroles georganiseerd in het stadscentrum waar een maximumsnelheid van 30 km/u van toepassing is. In totaal werden 2525 voertuigen gecontroleerd. 281 bestuurders (11%) reden te snel. Vooral voor de Weverijstraat (17,93%) en de Boelarestraat (16,74%) lagen de cijfers hoog. De snelheidsovertredingen in de Boelarestraat spreken tot de verbeelding omdat er een school is.

Er werd zelfs een triest snelheidsrecord  gemeten in de Weverijstraat.   Een chauffeur werd er geflitst aan een snelheid van 71 km/u,  wat dus 41 km boven de snelheidslimiet is!  De verkeersdienst van de politie Geraardsbergen/Lierde blijft een oogje in het zeil houden.