14% van de bevraagden loopt op treinsporen. Politie kondigt acties aan


Geraardsbergen. Uit een recente, representatieve steekproef van de Belgische bevolking blijkt dat 14 procent van de bevraagden de afgelopen 6 maanden in de buurt van treinsporen hebben gelopen op plaatsen waar dit verboden is. De buurtpolitie kondigt acties aan.

In 2020 vielen er door spoorlopen 5 doden te betreuren en raakten 7 mensen ernstig gewond. Deze ongevallen zijn niet alleen  heel traumatisch voor de betrokken families  maar  ook  voor de treinbestuurder en -begeleider.

Infrabel neemt reeds tal van maatregelen om spoorlopen te ontmoedigen: struikelmatten en camera’s aan tal van overwegen. De buurtpolitie van de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde heeft verschillende acties in de buurt van de stations aangekondigd. Deze controles zullen op verschillende tijdstippen en zowel in uniform als in burgerkledij plaatsvinden.

Mensen die zich niet aan de voorschriften houden riskeren een boete van €2.000.

Spoorlopen infrabel:
https://www.youtube.com/watch?v=tu-hihyyLjg&t=2s

Info: https://infrabel.be/nl/spoorlopen

Julien Borremans