Oosterzele keurt voorlopig openbaar vervoersplan niet goed

Vervoerregioraad Vlaamse Ardennen

Het gemeentebestuur Oosterzele keurt voorlopig het openbaar vervoersplan dat de vervoerregioraad Vlaamse Ardennen voorstelde, niet goed. Het bestuur wil eerst een bijkomend overleg met de vervoerregioraad. (R17, foto’s DDL)
Het Gemeentebestuur Oosterzele zet daarbij deze punten op de agenda: Het ontwikkelen van een rechtstreekse schoollijn in de buurt van de N42. Die schoollijn zou starten in Gijzenzele — richting Oosterzele en Balegem tot centrum Zottegem. Dat bij het begin en einde van iedere schooldag. Het uitbreiden van de busbediening vanaf Pelgrim naar het station in Scheldewindeke en daarna richting Oosterzele.

Vervoerregio?
De gemeente Oosterzele behoort tot Regionaal Landschap van de Vlaamse Ardennen. Daarnaast valt de gemeente onder het werkingsgebied van Streekoverleg Zuid-Oost-Vlaanderen dat regiogebonden vraagstukken op het vlak van economie en ondernemen, werkgelegenheid en mobiliteit aanpakt. Daarom sloot Oosterzele in 2018 aan bij Vervoerregio Vlaamse Ardennen. Die vervoerregio bestaat nu uit 15 gemeenten. Iedere regio heeft een vervoerregioraad die de invulling van de basisbereikbaarheid in de regio bewaakt, stuurt en evalueert. In dat kader stelde de vervoerregioraad een mobiliteitsplan op voor de hele regio.