Illegale vuilnisbelt op vroegere parking Van Der Schueren


Geraardsbergen. Op de parking van waar vroeger de doe-het-zelfzaak Van Der Schueren — op de hoek van de Aalstsesteenweg en de Tabakslaan — groeit een heuse illegale vuilnisbelt. Stephan Bourlau (Het Alternatief) schrok zich een hoedje toen hij de groeiende hoop afval ontdekte. ‘De parking is afgespannen met een lint en er staat duidelijk aangegeven dat sluikstorten verboden is.’ Het gemeenteraadslid vreest dat met het invoeren van de gewogen diftar in april het sluikstorten nog zal toenemen. Hij schuift dan ook een aantal doortastende maatregelen naar voor.

Op de parking van waar vroeger de doe-het-zelfzaak Van Der Schueren — op de hoek van de Aalstsesteenweg en de Tabakslaan — groeit een heuse illegale vuilnisbelt. Sinds de familiezaak vorig jaar verhuisde naar de Brusselbaan te Steenhuize staat het gebouw in de Geraardsbergse deelgemeente Smeerebbe-Vloerzegem leeg.

Doortastende maatregelen
Stephan Bourlau (Het Alternatief) schrok zich een hoedje toen hij onlangs voorbijreed en merkte dat de berg afval onrustwekkende proporties aanneemt. ‘Het moet toch voor de sluikstorters duidelijk zijn dat de parking priv édomein is. Bovendien is de parking afgespannen met een lint en hangt er een bordje waar duidelijk op staat aangegeven dat sluikstorten verboden is.’
De voorman van het Alternatief vreest dat door de invoering van de gewogen diftar — waarmee ILvA volgende maand van start gaat — de afvalafhaling duurder zal worden en het sluikstorten zal toenemen.

Stephan Bourlau pleit voor doortastende maatregelen. Zo zal het gemeenteraadslid het stadsbestuur aanspreken om werk te maken van een grote sensibiliseringscampagne om de mensen aan te zetten om hun afval via de ge ëigende kanalen af te voeren. Om deze campagne kracht bij te zetten, pleit hij ervoor om aan de ingangswegen grote borden te plaatsen om mensen aan te moedigen verstandig om te gaan met afval.

‘Voor wie het dan nog niet begrepen heeft, pleit ik voor torenhoge boetes’, geeft Stephan Bourlau nog mee. ‘Deze sensibiliseringscampagne betaalt zich terug door sluikstorten tegen te gaan. Opruimen van zwerfvuil kost immers ook geld.’ De voorman van het Alternatief zal het stadsbestuur aanschrijven om samen met de eigenaar van de parking het illegale stort op te ruimen.

Julien Borremans