Herzele kleurt tegen discriminatie

De recente moord op een lid van de LBGTQ-gemeenschap veroorzaakte een schokgolf door ons land.  

Het gemeentebestuur van Herzele laat dit nieuws ook niet onberoerd.

Daarom is het gemeentehuis de komende dagen verlicht in de regenboogkleuren.

“We moeten een krachtig signaal geven dat in ons land, maar zeker ook in Herzele, iedereen welkom is en zijn of haar leven kan leiden zoals die dat zelf kiest,” verklaart burgemeester Johan Van Tittelboom, “ongeacht hun geaardheid, religie, geslacht of afkomst!”

“Eerder deze week hingen we de regenboogvlag uit als steunbetuiging aan het slachtoffer van de moord in Beveren,” zegt schepen van Gelijke Kansen Hilde Van Impe, “maar vandaag willen we dat signaal meer kracht bijzetten en alle vormen van geweld veroordelen door het gemeentehuis uit te lichten in de regenboogkleuren”.

Het gemeentebestuur benadrukt dat gewelddaden, fysiek of mentaal, niet getolereerd worden in Herzele.

“In Herzele moet iedereen zich vrij kunnen voelen om te zijn wie ze zijn”, besluit het gemeentebestuur.