Transportbedrijf schenkt goederen aan Sociaal Huis Herzele

Transportbedrijf NV Remitrans schenkt enkele honderden liters chocomelk, aardbeidrank, appelsap, fruitsap, melk en mineraalwater aan het Sociaal Huis van Herzele en aan de organisatie “Zonder honger naar bed Herzele” gedragen door Mandy Matthijs.

“Het gaat over paletten die tijdens het transport  licht  beschadigd raakten,  niet de correcte besteleenheid of gewoon niet besteld zijn  waardoor de goederen bij de klant geweigerd zijn. De leverancier gaf toestemming om de goederen aan het goede doel te schenken.” zegt Francis Basteleus,  verantwoordelijk voor de nationale huifplanning  bij Remitrans. Hij regelde met de directie dat de goederen naar Herzele gingen.

Het is niet de eerste keer dat NV Remitrans dit doet: “Er zijn een paar opties met deze transporten: weggooien, uitdelen of aan een goed doel schenken. Wij opteerden voor het laatste, omdat we als bedrijf ook ons maatschappelijk engagement willen tonen”, klonk het bij de directie.

Schepen van Sociale Zaken Hilde Van Impe (Open Vld) is erg opgetogen over dit engagement en de schenking.

De voorraad komt in het Sociaal Huis erg goed van pas. “Er is een regelmatige bedeling van voedselpakketten aan wie daar nood aan heeft” zegt schepen Van Impe. Deze producten zijn een welkome aanvulling. Zeker voor alleenstaanden en voor gezinnen met kinderen.

Daarnaast zal deze voorraad ook deels naar de organisatie “Zonder honger naar bed Herzele” gaan, een initiatief in Herzele waar Mandy Matthijs haar schouders onder zet.

“Mooi initiatief en blijk van engagement” vullen beide schepenen nog aan.