Opstart samentuin ’t Hofgeluk in Aaigem

Op zondag 21 maart gaat samentuin ’t Hofgeluk van start in Eetsvelde, Aaigem. Op ’t Hofgeluk is iedereen welkom die zin heeft om samen op een ecologische manier te tuinieren en worden wisselen ervaringen en kennis uitgewisseld.

De samentuin wordt een gezellige en rustige ontmoetingsplaats. Op regelmatige basis zullen er workshops en opleidingen worden gegeven evenals  begeleiding ter plaatse.

Initiatiefnemers zijn Magdelien en Ariane. Ze zien ’t Hofgeluk ook als een groepskunstwerk. Magdelien is herborist en keramist, Ariane is textielkunstenares.

Magdelien brengt jullie kennis bij omtrent geneeskrachtige wilde kruiden en hun bereidingen. Ariane legt er een verftuin aan, vol wilde planten die kunnen worden gebruikt om textiel te verven op natuurlijke wijze.

Benieuwd?

Op zondag 21 maart is iedereen tussen 14 en 17 uur welkom voor een eerste ontmoetingsmoment op het veld.

Magdelien en Ariane lichten dan graag hun plannen toe. Vanaf dan wordt er geregeld in kleine groepjes op het veld gewerkt.

Volgende werkdagen zijn al gepland:
april: zo 11/4, wo 21/4
mei: zo 9/5, wo 19/5, zo 30/5
juni: zo 13/6, wo 23/6
juli: zo 4/7

Tijdens de eerste werkdagen wordt samen het labyrint voor de moestuin uitgezet en fruitstruiken, kruiden en verfplanten geplant.
Ook worden een bijenhotel en composthoop in mekaar getimmerd.

Iedereen is welkom om mee te doen!

Om volgens de geldende coronamaatregelen te kunnen werken, is het telkens verplicht om op voorhand aan te melden via e-mail: thofgeluk@gmail.com