Regenboogvlag wappert in Oosterzele

Golf van solidariteit

Ook in Oosterzele wappert de regenboogvlag op het kerkplein. De vlag, het symbool van de holebi gemeenschap, zal er minstens tot 17 mei 2021 blijven hangen. In veel gemeenten en steden duikt de vlag op, een mooi menselijk gebaar van medeleven en steun. Met deze actie wil ook de gemeente Oosterzele strijden tegen onverdraagzaamheid. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Het gebeurt naar aanleiding van de weerzinwekkende moord in Beveren. De moord op de 42 — jarige David Polfliet kwam bij iedereen hard binnen en lokt veel verontwaardigde reacties uit. Onbegrijpelijk dat zoiets nog gebeurt anno 2021. De gemeente Oosterzele wil ook een signaal geven dat er in ons land geen plaats is voor homohaat en homofobie. Jammer dat tolerantie nog altijd niet bij iedereen aanwezig is. Er moet meer duidelijk gemaakt worden dat homoseksualiteit normaal is. Het is nu alweer gebleken dat aanvaarding van homoseksualiteit bij sommigen (ook bij een aantal jongeren zoals nu is gebleken) moeilijk ligt. Er is nog werk aan de winkel, er moet nultolerantie zijn tegen elke vorm van homofobie.

Het gemeentebestuur stuurt ook een boodschap uit: ‘Laat ons elkaar VER dragen. Laat ons elkaar waarderen in het verschil in plaats van de verschillen niet te aanvaarden. Met de moord op David Polfliet werden we geconfronteerd met een erge vorm van onverdraagzaamheid. Alle politieke partijen in Oosterzele zijn het eens om de regenboogvlag te hijsen. In Oosterzele wonen ook diverse holebi’s.   Het gemeentebestuur ging onder meer graag in op de vraag van Kurt Van Daele en Koen Servaes om de regenboogvlag uit te hangen als teken dat ook Oosterzele dat soort geweld veroordeeld. De weerzinwekkende moord op Davy veroorzaakte een golf van solidariteit.       Reporter 17