Eerstelijnszone Vlaamse Ardennen richt infolijn op voor vragen rond vaccinaties

Vaccinatiecentra Oudenaarde en Ronse

De eerstelijnszone Vlaamse Ardennen heeft een infolijn opgericht waar iedereen terecht kan met vragen rond de vaccinatiecampagne. “Iedereen kan elke werkdag en op zaterdagvoormiddag terecht met hun vragen op het nummer 055 300 200.  

Ook helpen we mensen die hun afspraak in het vaccinatiecentrum willen bevestigen, wijzigen of annuleren”, zegt Geert Naudts, coördinator van de vaccinatiecampagne in de Vlaamse Ardennen.

Het callcenter is al enkele weken actief en is fysiek gevestigd in het vaccinatiecentrum De Qubus in Oudenaarde. “Ondertussen loopt de werking van het callcenter zeer vlot. De infolijn is actief voor zowel het vaccinatiecentrum De Qubus in Oudenaarde als het COC in Ronse. Gemiddeld behandelen we zo’n 400 telefoontjes per dag. Iedereen die vragen heeft over de vaccinatiecampagne in onze streek, is welkom op de infolijn. Ook een afspraak bevestigen, annuleren of wijzigen kan via het callcenter. De infolijn is open van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur en op zaterdag van 9 tot 12 uur.”, zegt Geert Naudts, coördinator van de vaccinatiecampagne in de Vlaamse Ardennen.

Vrijwilligers

Het callcenter wordt bemand door vrijwilligers, onder coördinatie van de communicatie-ambtenaren van de lokale besturen en een teamleider. “Dankzij de vrijwilligers kunnen we ervoor zorgen dat we iedereen vlot en vriendelijk kunnen helpen. Elke dag zijn er minstens vier vrijwilligers aanwezig, net zoals een teamleider die de vrijwilligers begeleidt. Ze behandelen inkomende oproepen en bellen ook actief personen op die hun afspraak nog niet bevestigd hebben. Op die manier volgen we actief op wie om zijn vaccin komt en wie niet. Zo zorgen we ervoor dat elke beschikbare plaats gevuld wordt”, aldus Naudts.

Mobiliteit

Ook personen die minder mobiel zijn en problemen hebben om naar de vaccinatiecentra te komen, kunnen terecht bij het callcenter. “De 85-plussers worden zeer binnenkort uitgenodigd. Dit is doorgaans de bevolkingsgroep die meer problemen kent op vlak van mobiliteit. Ook hiervoor kan er contact opgenomen worden met de infolijn. Er wordt samen naar een oplossing gezocht”, besluit Geert Naudts.