1296 Oosterzelenaars hebben hun eerste prik gekregen

Vaccinatiecentrum Zottegem

1296 Oosterzelenaars hebben al hun eerste coronaprik gekregen (toestand tot en met 15 maart 2021).   Dat is   11,80   % van de 10.983 inwoners. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

filmpje om te tonen hoe het er echt uitziet in de VAX Herzele en VAX Zottegem. Het is een combinatie van foto’s, tekst en 360 ° opnames.

https://globalvista.be/zottegem-brakel-oosterzele-vaccinatiecentrum/

Voor de inwoners van Oosterzele is het Vaccinatiecentrum Zottegem op de site Bevegemse Vijvers   vrij centraal gelegen en biedt onmiskenbaar een aantal voordelen. De site is goed gekend, is vlot bereikbaar en heeft een zeer ruime parking. Het is een goede keuze, in de fuifzaal Bevegemse Vijvers, Bevegemsevijfers 1, is alles op het gelijkvloers ingericht, vlot toegankelijk, ook voor minder mobiele mensen. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk te vaccineren.  Uiteraard hangt alles af van de beschikbaarheid en de levering van de vaccins.  Intussen kent iedereen het verhaal van de leveringen. Een paar farmaceutische bedrijven komen beloftes niet na.

De lokale besturen hebben werk gemaakt   van de logistieke voorbereiding van   de vaccinatiecentra. Er is ook een systeem uitgewerkt om mensen die zich niet kunnen verplaatsen naar een vaccinatiecentrum thuis te vaccineren.   Het was een heuse krachttoer van de lokale besturen, de burgemeesters, de artsen, verpleegkundigen alsook de medewerkers en de zorgraad om alles vlot en effici ënt te laten verlopen.

Callcenter

Heb je vragen dan kan je bij het Callcenter terecht. Een ploeg medewerkers staat voor je klaar. Je afspraak voor de vaccinatie bevestigen, verplaatsen of annuleren kan online, maar je kan ook terecht bij de medewerkers va               n het callcenter via 0800 200 72 (maandag tot donderdag van 12 u tot 20 u en vrijdag van 12 u tot 16 u). Heb je medische vragen? Neem contact op met je huisarts. Heb je vragen over covid-19 of het vaccin? Bel 1700 of www.laatjevaccineren.be.

Verloop vaccinatie

Je ontvangt een persoonlijke uitnodiging met een voorstel van datum en uur van vaccinatie. Een onthaalmedewerker checkt je gegevens. Een verpleegkundige geeft je info over het vaccin en registreert je. Een verpleegkundige vaccineert je. Nadien mag je een kwartiertje rusten onder toezicht van een arts die opvolgt of er eventuele bijwerkingen zijn. Na het vaccin blijft het heel belangrijk dat je de coronamaatregelen blijft opvolgen.       Reporter 17