Activiteit “Kidz on Wheelz” in Oosterzele.

Afgelopen dinsdag nam de derde graad van het Gilo (Oosterzele en Balegem) deel aan de activiteit ‘Kidz on Wheelz’. Dit gebeuren werd georganiseerd door ‘Moev’ in samenwerking met Cycling Vlaanderen onder de deskundige begeleiding van Rudi De Bie (ex-Belgisch bondscoach veldrijden) en Angelo De Clercq (zoon van Mario De Clercq, drievoudig wereldkampioen veldrijden).

‘Kidz on Wheelz’ werkt rond fietsvaardigheid en verkeersveiligheid, maar legt ook de link naar het ‘echte’ wielrennen.  Disciplines zoals veldrijden, BMX, baanwielrennen komen aan bod.  Alle activiteiten zijn heel laagdrempelig, maar bieden toch voldoende uitdaging om zowel de beginnende als de meer gevorderde fietser een leuke ervaring te bieden.

Elke klas vertrok vanaf de eigen school onder begeleiding van de leerkrachten naar sporthal De Kluize. Op de parking was een volledig hindernissenparcours uitgezet. De leerlingen mochten zich uitleven op dit uitdagende parcours door o.a. te slalommen tussen kegels, over een smalle wipplank te fietsen en ze ervaarden ook wat het is om over kasseien te rijden.

Nadat ze het parcours verschillende keren afgelegd hadden, werd er een wedstrijdje tegen de klok georganiseerd. Elke leerling kreeg de kans om het parcours op zijn of haar eigen tempo af te leggen. Iedereen zette zich ten volle in! Het werd een spannende tijdrit. Jammer genoeg was het een miezerige dag, maar de leerlingen waren zeer enthousiast en klaagden niet.

 

Meer informatie kan men terugvinden op: www.kidzonwheelz.be