De Kleine Planeet langer dicht na nieuwe besmettingen

Basisschool De Kleine Planeet in de Wolvenstraat in Zottegem blijft nog tot minstens 29 maart gesloten. Dat is langer dan eerder aangekondigd, lees hierover meer via deze link,   met als reden dat er nu ook twee leerlingen besmet blijken. Zusterschool De Smidse heropent zoals voorzien komende maandag 22 maart.

“Na positieve corona-testen van twee leerkrachten, werden eerder deze week alle leerkrachten van de Kleine Planeet preventief in quarantaine geplaatst, alvast tot volgend weekend”, aldus burgemeester Jenne De Potter (CD&V). “Ook twee leerlingen testen positief. Omwille van de quarantaine voorzorgsmaatregel kan De Kleine Planeet ten vroegste opengaan op maandag 29 maart, afhankelijk van de verdere (tweede) testresultaten. Tijdens de sluiting wordt afstandsonderwijs aangeboden. “We beseffen heel goed dat dit niet makkelijk is voor leerlingen en ouders. De school en leerkrachten doen er alles aan om het afstandsonderwijs zo aangenaam mogelijk te maken”

“Dankzij de bereidheid van alle leerkrachten om méér dan één tandje bij te steken, kan De Smidse maandag 22 maart de schooldeuren al terug openen. Het lessenrooster van de verschillende klassen zal er tijdelijk iets anders uitzien, maar zodra mogelijk wordt er teruggegaan naar de normale situatie. “Belangrijk om weten voor de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar: als ze maandag terug naar school komen, wordt gevraagd om zowel in de klas als op de speelplaats een mondmasker te dragen. We volgen hierin uiteraard zoals steeds de richtlijnen vanuit de overheid”

“Het zijn allesbehalve evidente tijden, en leuk is anders, daar zijn we ons terdege van bewust. Onze dank aan alle leerkrachten voor de extra inspanningen die ze leveren. We blijven de situatie van dichtbij opvolgen. Door meteen de nodige voorzorgen te nemen, zoals in quarantaine gaan, kunnen we een uitbraak en verdere verspreiding van het virus vermijden. Bedankt iedereen voor het begrip en alle steun, samen komen we ook doorheen deze uitdaging”

X