Illustratieve afbeelding © Alex Danov via Pixabay

Bende opgerold nadat cannabisplantage wordt aangetroffen in Zottegem

Nadat in Zottegem een cannabisplantage werd aangetroffen door de lokale politie, werden tien personen uit Nederland en België opgepakt  die verdacht worden van het opzetten van middelgrote tot industriële cannabisplantages. Vier plantages in België werden ontmanteld en luxewagens en cashgeld werden in beslag genomen.

In maart 2020 werd in Zottegem door de Lokale Politie in een woning een cannabisplantage aangetroffen. Uit een eerste onderzoek bleek dat er mogelijks nog andere cannabisplantages actief waren. Het parket Oost-Vlaanderen vorderde de onderzoeksrechter te Oudenaarde, die  de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen gelastte met het verder onderzoek. Na verder speurwerk kon een korte tijd later een tweede actieve cannabisplantage aangetroffen worden te Vloesberg. Gedurende het uitgebreide onderzoek konden in totaal vier locaties worden aangetroffen waar telkens op professionele wijze cannabis werd geteeld. De grootste aangetroffen plantage had een capaciteit van om en bij de 2.000 cannabisplanten. De plantages bevonden zich in Zottegem, Vloesberg, Machelen en Tubeke. In de loop van het onderzoek werden bij 14 huiszoekingen in België (onder andere te Lede, Bergen, Tubeke, Antwerpen, Schaarbeek en Evere) en 3 in Nederland (Amsterdam en Den Haag) in totaal 8 verdachten opgepakt. In Nederland werden op basis van Europese Aanhoudingsmandaten, afgeleverd door de onderzoeksrechter, twee verdachten opgepakt met het oog op overlevering. Van de acht verdachten die in België werden opgepakt, plaatste de onderzoeksrechter zes personen onder aanhoudingsmandaat. Tevens werden acht luxewagens, juwelen, luxekledij en cash geld (31.000 euro) in beslag genomen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X