Herzele heeft eigen loopomloop

Sport Vlaanderen, samen met diverse lokale besturen, investeert al jaren in de aanleg van zogeheten loopomlopen. Het is een permanente bewegwijzerde looproute, deels verhard, maar vooral onverhard en in de natuur.

Sinds kort heeft ook Herzele een eigen loopomloop: de Werner Mory loopomloop.

“Deze bestaat uit drie lussen. Een groene van 3 km, een blauwe van 7,6 km en een rode van 11,6 km en vervangt het vroegere Morypad en -omloop”, geeft schepen van Sport Benjamin Rogiers mee.

De loopomloop krijgt de naam van Werner Mory mee, één van Herzeles meest spraakmakende sporters.

“Werner bouwde tussen 1969 en 1994 ,een kwarteeuw, aan een hoogstaande atletiekcarrière. Van zijn 481 wedstrijden heeft hij er 139 gewonnen. Zijn meest spraakmakende successen zijn de overwinning in de eerste 20 km van Brussel, de marathon Kortrijk-Brugge, het Belgisch kampioenschap veteranen,… Hij werd 4 maal geselecteerd voor de wereldkampioenschappen en haalde mooie resultaten in de marathons van Rome en New Delhi.” verklaart schepen Rogiers.

Werner Mory is tevreden met deze erkenning.

“Ik heb mij ten volle ingezet om deze parcours mee uit te stippelen, ze lopen dan ook langs mijn vroegere trainingspad. Deze loopomloop is er voor de fervente loper of diegene die graag eens een toertje gaat joggen. Ze biedt de inwoners een plek in de publieke ruimte waar naar hartenlust kan gesport worden, wanneer en met wie ze willen.” geeft Werner Mory nog mee.

Aangezien een offici ële opening van deze loopomloop door de corona-epidemie niet mogelijk is, werd gekozen een promotiefilmpje te maken. In dit filmpje kan je al wegdromen van het lopen of joggen in de Herzeelse natuur.