Vijverstraat Moortsele toont een warm hart

Zingen voor de zorg

Het jaar 2020 zal men boekstaven als het jaar dat de coronapandemie wereldwijd uitbrak. Een jaar van veel beproeving. Een rampjaar. Maar 2020 was ook het jaar dat we eindelijk eens gingen beseffen hoe belangrijk het zorgpersoneel voor onze samenleving is. Mensen kwamen massaal buiten om te applaudisseren en te zingen. Zo’n vijftal families uit de Vijverstraat kwamen afgelopen zondag samen om te zingen voor de zorgsector. Een mooi gebaar om de zorgsector een hart onder de riem te steken. (Reporter 17, foto’s DDL).
Corona stort ook in het eerste trimester 2021 de hele samenleving in een diepe crisis. De strijd tegen het virus is nog lang niet gewonnen, het blijft een aartsmoeilijke periode voor het zorgpersoneel. Er lijkt zich een derde golf aan te dienen. Bij artsen, verpleegkundigen en zorgpersoneel staat het water opnieuw aan de lippen. De zorgsector zit als het ware in een oorlogssituatie. Ze strijden nog altijd tegen de vijand corona, onzichtbaarder dan een ademtocht. De grote meerderheid doet zijn best om de maatregelen op te volgen, maar tegelijkertijd heeft een kleine minderheid het nog altijd niet begrepen hoe hard de zorgsector moet knokken. Echt schandalig hoe sommigen de regels zorgeloos aan hun laars lappen. Dankzij initiatiefnemers Rens De Mulder en Anna De Moor kregen de ware ‘helden’ nog eens een verdiende aandacht. Het zorgpersoneel heeft in deze barre coronatijden echt nood aan blijvende appreciatie. En vanuit de overtuiging dat elk klein gebaar telt wilden de ‘Singers of Moortsele’ hen duidelijk maken dat ze veel empathie hebben voor de zorgsector.En of ze hebben genoten van hun zangstonde.     Reporter 17