Bib biedt 2 nieuwe diensten aan

E-boeken en Mijn Leestipper

De Oosterzeelse Bib blijft zijn opdracht op knappe wijze invullen. Ook in coronatijden. Een bib met veel verdiensten. Het ronduit schitterend team van onze bloedeigen bib, onder de leiding van bibliothecaris Filiep Van Grembergen, biedt nu twee nieuwe diensten aan. We zetten de bekwame en klantvriendelijke ploeg van bib Scheldewindeke eens graag in de kijker. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
In bib Scheldewindeke kunnen leners nu ook e-boeken lenen op hun eigen toestel. Via het platform cloudLibrary kunnen leners telkens 2 e-boeken lenen, 2 e-boeken reserveren en elk boek maximaal 6 weken houden. Over boetes hoeven ze zich geen zorgen te maken, want na 6 weken verdwijnen de titels automatisch van het toestel. Vind een boek dat echt bij je past met Mijn Leestipper. Meer info: ga naar oosterzele.bibliotheek.be/e-boeken-cloudlibrary en mijnleestipper.bibliotheek.be.

De e-boeken

van de bib zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers zoals Kobo, Tolino en Vivlio. Jong of oud, digitaal vaardig of digibeet, e-boeken lenen gaat eenvoudig en snel met het handige online stappenplan of met de hulp van een bibliotheekmedewerker”, zegt Bart Beuten, directeur van Cultuurconnect, dat de e-boekendienst uitrolt naar alle geïnteresseerde bibliotheken. Tussen de ruim 6.000 titels vinden volwassenen leners voornamelijk Nederlandstalige literaire en populaire romans, toegankelijke non-fictie, aangevuld met een beperkt aanbod Engelstalige werken. Leners lenen en lezen in één klik boeken van onder andere Arnon Grunberg, Kris Van Steenberge, Stefan Brijs, Luc Deflo, Pieter Aspe, Per Olov Enquist, Nicci French, Rudi Vranckx, Bart Aerts, Josje Huisman, Pascale Naessens en nog veel meer. De meerderheid van Vlaamse Uitgevers zette haar schouders onder het platform.“We bouwen voortdurend aan een kwaliteitsvolle, diverse collectie, die inspeelt op de vraag van het publiek. De klemtoon ligt op aantrekkelijke, vlot leesbare fictie met plaats voor spannende en romantische boeken, literaire romans en populaire non-fictie”, aldus collectievormer fictie Joris Gielen (bib Turnhout). De dienst wordt aangeboden met het cloudLibrary-platform en is een samenwerking tussen Cultuurconnect, Standaard Boekhandel en Bibliotheca. Leners melden zich aan met hun Mijn Bibliotheek-profiel om e-boeken te lezen op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers.
Leestipper

Goesting in een goed boek? Mijn Leestipper helpt je kiezen. Deze nieuwe dienst van de bib tipt je elke maand boeken naar je eigen smaak en voorkeur, recht uit de fictiecollectie voor volwassenen. Om je te leren kennen, baseert Mijn Leestipper zich op je leenhistoriek en het leesprofiel. Elke maand selecteert de bib een aantal boeken die bij jou passen. We vertellen er telkens bij waarom je bepaalde leestips te zien krijgt. Je ziet bij elk boek meteen of het beschikbaar is in de bib en hoeveel pagina’s het heeft. Lees in één klik recensies over het boek of zet het op een leeslijstje. Als je dat wil, brengen we je maandelijks via e-mail op de hoogte als er nieuwe leestips klaarstaan. Meld je eenvoudig aan met je Mijn Bibliotheek-profiel bij Mijn Leestipper. Dan weet je vanaf nu altijd wat gelezen. Benieuwd naar jouw persoonlijke boekentips? Surf dan snel naar mijnleestipper.bibliotheek.be en probeer het uit. Reporter 17