Rijbewijs ingetrokken en bromfiets in beslag genomen


Geraardsbergen. Op dinsdag 23 maart hield de buurtpolitie van de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde — in samenwerking met de verkeersdienst — een verkeerscontrole. De controles werden bij aanvang van de schooluren aan enkele Geraardsbergse scholen georganiseerd. De focus lag vooral op GSM-gebruik achter het stuur en het correct dragen van de gordel. In Moerbeke werden snelheidscontroles gehouden.

Van de 500 gecontroleerde voertuigen, reden er 20 te snel. De  gemeten  maximumsnelheid  was 80km/u en dit in  de  bebouwde kom! Twee bestuurders legden een positieve test ‘drugs in het verkeer af’. E én van de bestuurders reed langs het jaagpad en beschikte over een vervallen recht tot sturen. De bromfiets werd in beslag genomen. Het rijbewijs van de andere positieve bestuurder werd ingetrokken voor de duur van 15 dagen. Hij vervoerde ook een passagier zonder kinderbeveiligingssysteem.

https://www.politie.be/5428/

Julien Borremans