Laveren langs Balegems Erfgoed

Winnaars zoektocht moeten prijs afhalen in bib

Tijdens ‘Oosterzele zomert’ kon je ook deelnemen aan de Zoektocht ‘Balegems Erfgoed’. Dankzij de bedenkers schepenen Orville Cottenie en Christ Meuleman kwam je tijdens de zoektocht meer te weten over het rijke Balegemse Erfgoed. Een goed idee, om in eigen gemeente een leerrijke en ontspannende zoektocht te organiseren. Zeg maar, in volle coronatijd relaxen in eigen gemeente. (Reporter 17, foto’s bib, Danny De Lobelle).

Van 1 juli tot en met 30 september kon je laveren langs het Balegemse Erfgoed. Langs het traject (ongeveer 18 km) geven infoborden een unieke kijk op het verleden. Er was geen vaste startplaats, je kon om het even waar inpikken. Alle antwoorden waren terug te vinden op de infoborden van Bruisend Balegem.

‘We hebben de offici ële prijsuitreiking   omwille van de coronamaatregelen al verschillende keren moeten uitstellen. Omdat een fysieke bijeenkomst tot op heden nog steeds niet mogelijk is, werd uiteindelijk beslist om het anders aan te pakken: de eerste 10 winnaars worden uitgenodigd hun prijs te komen ophalen in de bibliotheek van Oosterzele. Dat kan op eender welk moment tijdens de openingsuren van de bib’, leggen schepenen Orville Cottenie en Christ Meuleman uit. ‘Ze zijn opgetogen dat de zoektocht ook deelnemers lokte buiten de fusiegemeente Oosterzele.

En de gelukkigen zijn…

Ann De Jonge (Oosterzele), Lutgarde Eeckhaut (Scheldewindeke), Nadia Van Cauwenberghe (Oosterzele), Hans Uytterhaegen (Velzeke), Jolien Uytterhaegen (Zwalm), Kobe Eeckhaut (Oosterzele), Fleur Michiels (Balegem), Marijke De Boitselier (Westende), Rita Bovijn (Oosterzele), Christian Vercleyen (Scheldewindeke). Met dank aan Bruisend Balegem en Fietsen Stefan voor de prijzen. Een dikke proficiat aan de winnaars!       Reporter 17