In de nacht van zaterdag 27 maart op zondag 28 maart 2021 omschakeling naar zomeruur

(corona) zomeruur 2021

Komend weekend schakelen we over op het zomeruur,   in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 maart 2021 . De klok wordt dan één uur vooruit gezet en 2 uur ’s nachts wordt 3 uur. Op 30/31 oktober schakelen wij dan terug naar winteruur.

In maart 2019 werd door het Europees Parlement beslist om de 2-jaarlijkse omschakeling tussen het zomer- en winteruur af te schaffen. Als streefdatum werd vooropgesteld om in maart 2021 een laatste keer over te schakelen naar het zomeruur. Lidstaten kunnen er echter ook voor kiezen om het winteruur te behouden. Zij kunnen in oktober 2021 een laatste keer overschakelen naar het winteruur.

De lidstaten, maar ook Belgi ë, komen echter niet tot eensgezindheid over de keuze voor het zomer- dan wel het winteruur en zolang dit niet gebeurd is, kan er geen sprake zijn van een afschaffing. In dat geval dient de federale regering de knoop door te hakken, maar tot op heden is dit nog niet gebeurd. Het is dus nog onzeker of de afschaffing er effectief komt en wanneer.(bron besox)