Geen jeugdkampen in Zwalm

Noodopvang tijdens paaspauze

 

Door de recente beslissingen van het Overlegcomit é inzake de sluiting van de basis- en kleuterscholen vanaf komende maandag, zal het lokaal bestuur opnieuw kosteloze noodopvang voorzien.

 

Voor de week van 29 maart t.e.m. 2 april voorziet het lokaal bestuur Zwalm de opvang in de gemeentelijke infrastructuur en dit onder begeleiding van vrijwilligers van de WOOPZ.

De noodopvang is er om ouders te ondersteunen die in essenti ële sectoren werken, zoals de zorg- en veiligheidssector, of niet kunnen telewerken en geen opvang vinden.

Ook voor kwetsbare gezinnen zijn er plaatsen voorzien.

Kinderen die school lopen in VB Hundelgem of BSGO De Zonnewijzer kunnen in die week op school terecht. Kinderen uit de andere Zwalmse scholen kunnen van 8 u. tot 16.30 u. terecht in de gemeentelijke noodopvang.

 

Aangezien het aantal besmettingen globaal én in onze gemeente opnieuw stijgt, voornamelijk via scholieren, werd beslist om geen speelpleinwerking, sport- en jeugdkampen toe te laten in de paasvakantie. Vanaf dinsdag 6 april kunnen kinderen van 2,5 t.e.m. 12 jaar gedurende de volledige paasvakantie wel terecht in de gemeentelijke noodopvang. Ook in de paasvakantie is dit enkel voor kinderen waarvan de ouders in essenti ële sectoren werken of echt geen opvang vinden.

Kinderen die reeds waren ingeschreven voor de speelpleinwerking en sportkampen kunnen het rekeningnummer voor de terugbetaling doorgeven via  www.zwalm.be/terugbetaling-paasvakantie.aspx.

 

Ondanks het aantal plaatsen beperkt is, willen we alle Zwalmse gezinnen zo goed mogelijk proberen te ondersteunen.

Heb je vragen? Aarzel dan zeker niet om onze jeugddienst te contacteren via  jeugd@zwalm.be  of 055 48 05 87.

Schepen voor jeugd Patrick Moreels