Bevoegde schepenen Pascal Rousseaux en Luc Van Huffel

Merelbeke:Fietspad zal Liedermeerspark niet doorkruisen

Naar aanleiding van het openbaar onderzoek rond de asfaltering van de Tragel is heel wat ongerustheid ontstaan over een verhard vervolgfietstracé langs de rand van het Liedermeerspark.

Bevoegde schepenen Pascal Rousseaux en Luc Van Huffel zorgden deze avond op de gemeenteraad voor verduidelijking.

Het wegdek in de Sluisweg is in erg slechte staat door het vele vrachtverkeer en moet dus dringend hersteld worden. Lokaal bestuur Merelbeke was al geruime tijd op zoek naar een oplossing voor de heraanleg van het stuk Sluisweg tussen GLS en de jachthaven en een herindeling van de trailerparking. Na grondig overleg met de betrokken partijen, de Vlaamse Waterweg en Yachting club Merelbeke kwam het lokaal bestuur tot een akkoord.

Schepen van openbare werken Pascal Rousseaux:

“Na de Paasvakantie start de heraanleg van het wegdek in de Sluisweg. Hierbij wordt ook aandacht gegeven aan een kwalitatieve parkeerstrook voor de boottrailers van Yachting Merelbeke. De herindeling van deze trailerparking en het structurele herstel van het wegdek is een belangrijke meerwaarde voor de leden en vele bezoekers van onze Merelbeekse jachthaven.”

Schepen van mobiliteit Luc Van Huffel:

“Deze werken zijn het ideale moment om langs de kleine Sluisweg ook meteen voor de fietsers een veilig en afgescheiden tracé te trekken richting het fietspad aan de R4. Door de herindeling van de trailerparking kan het fietstracé langs dit deel van de Sluisweg komen. Er komt dus geen fietspad doorheen het Liedermeerspark zelf. Een harmonieuze oplossing voor zowel wandelaars als fietsers. Met respect voor de natuur en voor ieders beleving doorheen het park.”

De komende maanden wordt het nieuwe fietstracé verder uitgewerkt. Een route doorheen het Liedermeerspark is dus niet aan de orde. Als alles goed verloopt starten de asfalteringswerken op de Tragel kort na de zomer. Het gedeelte langsheen de Sluisweg zal waarschijnlijk in het voorjaar van 2022 uitgevoerd kunnen worden.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X