Nieuwe afvalkalender in Zottegemse brievenbussen

Enkele weken geleden werd door ILvA begonnen met de bedeling van de nieuwe afvalkalender, met de bedoeling dat ten laatste tegen het einde van deze maand maart alle vijftien steden en gemeenten die onder het werkgebied van deze intercommunale ressorteren, zouden bediend zijn.

Wat Zottegem betreft, is naar verluidt de bedeling over het ganse grondgebied inmiddels afgerond. Wie dus toch geen nieuwe afvalkalender in zijn brievenbus aangetroffen heeft (of wie hem onopgemerkt tussen ander reclamedrukwerk ongewild heeft laten verdwijnen), kan via www.ilva.be de digitale versie ervan raadplegen of door het invullen van het daartoe bestemde formulier een papieren exemplaar aanvragen (en toegestuurd krijgen). Ook kan het handig zijn de Recycle! app te downloaden. Zo heb je meteen alle inzameldata op je smartphone ter beschikking en krijgt men zelfs een melding om het afval tijdig buiten te zetten. De nieuwe afvalkalender geldt voor de periode van maandag 5 april e.k. tot en met zaterdag 2 april van volgend jaar. De aandacht wordt erop gevestigd dat het noodzakelijk is de afvalkalender (waarin de vroegere afbeelding van een gele vuilniszak als restfractiesymbool vervangen is door de afbeelding van een zwarte container) te raadplegen want mogelijk zijn bepaalde ophaalronden herschikt. Ook is het mogelijk dat de nieuwe afvalkalender een ander nummer heeft dan de vorige kalender.