Opening nieuwe Parkschool uitgesteld naar maandag 8 november 2021

De opening van de nieuwe gemeentelijke basisschool was voorzien op 1 september 2021, samen met de start van het schooljaar. Maar de coronapandemie en de weersomstandigheden beïnvloedden de vooruitgang van de werken, waardoor deze vooropgestelde einddatum onmogelijk kon gehaald worden.
Ook al zouden sommige klassen wel gebruiksklaar zijn, toch kiest Melle ervoor de verhuis volledig uit te stellen.
“De veiligheid is voor ons prioritair, daarom willen wij niet halsoverkop starten. Het kan niet zijn dat er kinderen rondlopen op een actieve werf” Dirk Gistelinck — schepen van Openbare Werken
“Samen met het schoolbestuur hebben we ervoor gekozen om de school te verhuizen tijdens de herfstvakantie. Op 8 november zullen de leerlingen niet alleen kennismaken met hun nieuwe school, maar ook met het gloednieuw aangelegde park rond de school” Lieselot Bleyenberg — schepen van Onderwijs
Buiten de veiligheid voor zowel de schoolkinderen als alle medewerkers, is er dus nog een extra reden. Wanneer de opening na de herfstvakantie 2021 valt, is ook de aanleg van het Elsdriespark klaar. Een extra mooie start dus!