Ondanks sluiting: (Zottegem Rocks / Bakker Bart) paaseieren voor leerlingen De Kleine Planeet en De Smidse

De leerlingen van het stedelijk onderwijs De Kleine Planeet in Zottegem en De Smidse in Erwetegem mogen zich ondanks de verplichte sluiting van hun school aan een Paas-verrassing verwachten. Daar zorgen het oudercomit é van beide scholen, bakker Bart Schelstraete van Bakkerij Sint-Anna en Zottegem Rocks voor.

“De verplichte sluiting van de scholen zorgde ervoor dat Pasen er niet kon gevierd worden zoals gewoonlijk”, klinkt het bij de directie van de twee scholen: Sofie Van Nevel, Chris De Bodt en Pieter Coessens. “In deze bijzondere tijden blijven onze leerkrachten echter creatief en inventief met hun job bezig. Zo vinden ze het ondanks de sluiting belangrijk om de verbondenheid met kinderen, ouders en het leerkrachtenteam te behouden en versterken. Zo bedacht Juf Sofie een leuke interactief spel, met oog op buiten bewegen, wandelen en zoeken naar en was de ‘quarantainesteen’ voor De Kleine Planeet al snel een feit.  De kinderen en ouders beleven plezier aan deze steen te zoeken alsook de steen te laten verder reizen. Succes voor jong en oud. Natuurlijk speelde er een volgend idee in het hoofd van de creatieve juf: niet ieder kind zou deze steen vinden of verder kunnen laten reizen. Dus waarom niet een eetbare versie cre ëren. In samenwerking met bakkerij Sint-Anna en de oudergroepen van beide scholen kon dit zotte Zottegemse idee werkelijkheid worden en mogen alle kinderen van De Kleine Planeet krijgen een smakelijk Zottegem Rock-ei verwachten.  Juf Sofie ontwierp ook een steen voor zusterschool De Smidse ter ondersteuning van De Kleine Planeet. Hun leerlingen krijgen ook een Rock-ei.”