Uitbreiding sociale woonwijk van de SHM Vlaamse Ardennen te Deftinge.

Zes nieuwe sociale appartementen in de Dreefstraat te Deftinge.

Begin februari 2021 werden in de Dreefstraat te Deftinge de werken gestart voor de bouw van zes nieuwe sociale appartementen.

Op een restperceel achteraan in de woonwijk komen er zes nieuwe huurappartementen met telkens twee slaapkamers. In overleg met de gemeente werd beslist om deze voormalige speelpleinzone aan te wenden voor de realisatie van dit nieuw project. In deze wijk zijn er reeds 45 sociale huurwoningen gevestigd die dateren uit de jaren ’80. In die periode werden eveneens sociale koopwoningen gerealiseerd waardoor er in deze wijk een mix van eigenaars en huurders is.” laat Stefaan Vercamer, voorzitter van de Sociale Huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen, weten.

“De bestaande woningen in de wijk zijn vooral voor grotere gezinnen. Voor kleine gezinnen was er nog geen gepast aanbod. Het is goed dat nu ook alleenstaanden of koppels met één kind de kans krijgen binnen het sociaal huurpatrimonium in onze gemeente. Dit project is een positieve samenwerking tussen de gemeente en de SHM om het opgelegd bindend sociaal objectief te behalen” aldus burgemeester Jurgen Soetens.

“We merkten inderdaad op dat er een nood is voor kleine gezinnen. Algemeen staan er 335 mensen voor Lierde op de wachtlijst. De kandidaten die van de laatste 6 jaar reeds 3 jaar in Lierde wonen, hebben voorrang. Daarvan komt het overgrote deel in aanmerking voor iets met 2 slaapkamers. Het project heeft een prijskaartje van om en bij de 900 000 euro. Het einde van de werken is voorzien tegen het voorjaar van 2022’. vult Jeanique Van Den Heede, directeur van de SHM, aan.

“Het bouwproject is perfect inpasbaar in de omgeving. Het zal een meerwaarde bieden aan de wijk. Er wordt rekening gehouden met de bestaande type bebouwing zodanig dat het nieuwe volledig opgaat in de wijk.” weet Schepen van Huisvesting Antoine Van De Maele nog te vertellen.

Bressers Architecten uit Gent ontwierp dit project en de uitvoering van de bouwwerken gebeurt door aannemer Damman uit Deerlijk.