Merelbeke wil de Verbrande Heiwegel en Spoorwegwegel opwaarderen

vraagt suggesties van de bevolking

Provincie Oost-Vlaanderen startte eind vorig jaar met de aanleg van de fietssnelweg langs de Verbrande Heiwegel. Nu is het de beurt aan de groenomgeving rondom de fietssnelweg, de speeltuin in de Heiwijkstraat en de heraanleg van de Spoorwegwegel in Flora. Daarnaast bekijkt het lokaal bestuur ook mogelijke locaties voor hondenlosloopweides. Hiervoor wil men graag de input van de burger.

Schepen Van Huffel:
“In de groene zone langs de fietssnelweg cre ëren we een alternatief wandelpad. Daardoor scheiden we het trage verkeer (wandelaars) van het vluggere verkeer (fietsers).“
Ook de spoorwegwegel tussen de Tertzweildreef en de Verbrande Heiwegel wordt breder gemaakt en aangelegd met een zeer fijne steenslag. Dat zorgt voor een mooie verdere verbinding in het tragewegennetwerk in Merelbeke en omstreken.

Schepen Rousseaux
“We beogen niet alleen extra groenbeplanting om de zone een groener karakter te geven maar we zetten ook volop in op de opwaardering van het speelterreintje in de Heiwijk en de zoektocht naar een mogelijke hondenlosloopweide.”

Schepen Lachaert
“We roepen de omwoners dan ook op om feedback in te sturen. Tenslotte kennen zij de buurt het best en is hun input zeer waardevol.”
Burgers kunnen hun mening geven op het totale project via het participatieplatform https://participatie.merelbeke.be/heiwijk tot en met 25 april 2021.

X