Provincie werkt aan fietssnelweg in Zottegem

Oppositiepartij Groen Zottegem laat weten dat de Provincie Oost-Vlaanderen werk maakt van een fietssnelweg in Zottegem.

“De provincie Oost-Vlaanderen werkt aan de verdere ontwikkeling van de fietssnelweg F417 van Zottegem naar Gent”, aldus Groen Zottegem. “Binnenkort gaat de schop in de grond langs spoorlijn L122 tussen Snijdreefken in Elene en de Provinciebaan op de grens van Zottegem met Oosterzele. De Deputatie van de Provincie stelde vorige week de aannemer aan die de werken zal gaan uitvoeren. Het gaat om een investering van 365.000 euro. De ontwikkeling van de fietssnelweg van Gent naar Zottegem nam de afgelopen twee jaar een hoge vlucht. Op het grondgebied van Oosterzele werd er in 2019 en 2020 in totaal bijna vijf kilometer aangelegd. Met de aanleg van het stuk in Elene is ook Zottegem aan de beurt. Via de F417 zullen pendelaars en scholieren maar ook recreatieve gebruikers op een veilige, comfortabele en aantrekkelijke manier van Zottegem tot in Oosterzele, Melle, Merelbeke en zelfs het centrum van Gent kunnen fietsen, over een totale afstand van 24 kilometer. Naast de uitvoering van de werken in Elene, zijn op dit moment diverse andere deelprojecten in volle voorbereiding, bijvoorbeeld met betrekking tot het trac é langs de spoorweg tussen Scheldewindeke en Balegem.”

Quote Riet Gillis, gedeputeerde bevoegd voor Mobiliteit: “De Provincie maakt samen met verschillende projectpartners stelselmatig werk van de versnelde realisatie van het Fietssnelwegenplan voor Oost-Vlaanderen. Door in te zetten op veilige, vlotte en comfortabele fietsinfrastructuur willen we zoveel mogelijk Oost-Vlamingen op de fiets krijgen. Ook voor verplaatsingen over langere afstanden van 5 tot 20 kilometer en zelfs meer.”

Meer info: https://fietssnelwegen.be/f417 met aanduiding van de reeds gerealiseerde stukken van de fietssnelweg.