Verbroedering tussen Kasseifeesten Zegelsem en Les Amis de Paris-Roubaix

Vandaag kwamen er in  Brakel-Zegelsem vertegenwoordigers samen van de organisatie van de Kasseifeesten die dit jaar zullen plaats vinden op 19 september 2021 en Les Amis de Paris-Roubaix.

Les Amis de Paris-Roubaix zijn een belangrijke partner van  de wielerwedstrijd Paris-Roubaix want zij staan in voor het onderhoud van de  secteurs pavés.

Les Amis de Paris-Roubaix die waren vertegenwoordigd  door de vice- président Jean Guy Sapin en bestuurslid Guy Mathon   zijn enthousiast over hun bezoek aan het kasseidorp Zegelsem.  Ze konden ter plekke toevallig  een demonstratie zien van werklui van de gemeente Brakel die kruid  aan het bewerken waren met gasbranders op de kasseistroken.

Er werd tevens een bezoek gebracht aan de St.- Ursmaruskerk en geklonken op de verbroedering  vlak bij de kasseilegger.

Les Amis de Paris-Roubaix gaan deelnemen aan de expositie tijdens de Kasseifeesten  die traditioneel plaats  heeft in de parochiekerk. Hopelijk evolueren de coronacijfers gunstig zodat de 22ste Kasseifeesten terug top zullen zijn.  Tijdens de vooropening van de tentoonstelling zal er een plechtig moment plaats vinden in de kerk.

De Kasseifeesten in Zegelsem bestaan uit een grote rommelmarkt, expositie, wandeltocht en optredens. Hoogtepunt is de kasseiworp.

De organisatoren van de Kasseifeesten -gezinsbond in de Rand en wandelclub De Randstappers organiseren in 2022 een tegenbezoek aan Roubaix met o.m. een bezoek aan het museum Paris-Roubaix  en aan de legendarische vélodrome.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X