Stad trekt €50.000 uit voor amfitheater op Den Bleek


Geraardsbergen. Deze zomer komt er op de site van Den Bleek een amfitheater met een capaciteit van 350 personen. Uiteraard zal de bezetting gerelateerd zijn aan de coronamaatregelen die dan zullen gelden. De kost van het amfitheater wordt geraamd op €50.000, zonder de programmatie. ‘Op de volgende gemeenteraad zal een retributiereglement worden besproken waardoor iedereen deze ruimte gratis kan huren’, reageert schepen Ann Panis (Open Vld).

Deze zomer komt er op de site van Den Bleek een amfitheater met een capaciteit van 350 personen. Uiteraard zal de bezetting gerelateerd zijn aan de coronamaatregelen die dan zullen gelden. Deze zomerarena zal vanaf 18 juni tot en met 1 augustus dienstdoen. Ze zal zo opgesteld staan dat de bezoekers zicht hebben op de kerk van Geraardsbergen.

Buiten de arena is het niet de bedoeling om nog een zone te cre ëren voor een bar of iets dergelijk. Aan de ingang zullen bezoekers drank en versnaperingen kunnen aanschaffen, of zullen verkopers hun waren trachten te slijten. De inkleding van de arena zal de dienst evenementen voor zijn rekening nemen. Dat heeft betrekking op zowel de buiten-, de binnenkant en de techniek.

Het zal tevens de bedoeling zijn om deze arena voor voorstellingen gratis te huur aan te bieden aan vzw’s of bedrijven. Het stadsbestuur is bezig een retributiereglement aan het opstellen. ‘We zijn er ons van bewust dat de weekends snel volzet  zullen zijn’, laat een medewerker ons weten.

‘Wij willen onze verenigingen en creatieve inwoners met het oog op de komende zomermaanden de kans geven om in openlucht culturele en/of andere activiteiten te organiseren. Daarom stelt het stadsbestuur een amfitheater ter beschikking waar voorstellingen, concerten, lezingen enzovoort kunnen plaatsvinden. Op de volgende gemeenteraad zal een retributiereglement worden besproken waardoor iedereen deze ruimte gratis kan huren, enkel bijkomende podiumtechniek zal betalend zijn. We hopen hiermee onze inwoners én toeristen de gelegenheid te geven om op een veilige manier weer volop te kunnen genieten van cultuur, dit uiteraard met respect voor de geldende coronamaatregelen” aldus schepen Ann Panis.

 Julien Borremans