Open VLD fractieleider Melissa Dooms verlaat Lierdse gemeenteraad.

Een beslissing die ze met pijn in het hart diende te nemen maar die,  zoals uit haar boodschap aan de Lierdenaars blijkt, zeker niet ondoordacht is.

“Het is momenteel een heftige periode. Iedereen ervaart het op zijn of haar manier, 𝑚𝑎𝑎𝑟 𝑢𝑖𝑡𝑑𝑎𝑔𝑒𝑛𝑑 𝑖𝑠 𝑑𝑒 𝑐𝑜𝑟𝑜𝑛𝑎-𝑐𝑟𝑖𝑠𝑖𝑠 𝑧𝑒𝑘𝑒𝑟 𝑤𝑒𝑙. 𝑉𝑜𝑜𝑟 𝑚𝑖𝑗 𝑤𝑒𝑟𝑑 2020 𝑢𝑖𝑡𝑒𝑖𝑛𝑑𝑒𝑙𝑖𝑗𝑘 ℎ𝑒𝑡 𝑗𝑎𝑎𝑟 𝑤𝑎𝑎𝑟𝑖𝑛 𝑖𝑘 𝑣𝑒𝑟𝑝𝑙𝑖𝑐ℎ𝑡 𝑤𝑒𝑟𝑑 𝑜𝑚 𝑒𝑣𝑒𝑛 𝑡𝑒 𝑣𝑒𝑟𝑡𝑟𝑎𝑔𝑒𝑛. 𝐷𝑒 𝑔𝑒𝑧𝑜𝑛𝑑ℎ𝑒𝑖𝑑𝑠𝑘𝑙𝑎𝑐ℎ𝑡𝑒𝑛 𝑑𝑖𝑒 𝑎𝑙 𝑒𝑒𝑛 𝑡𝑖𝑗𝑑𝑗𝑒 𝑠𝑙𝑢𝑖𝑚𝑒𝑟𝑑𝑒𝑛, 𝑘𝑜𝑛 𝑖𝑘 𝑗𝑎𝑚𝑚𝑒𝑟 𝑔𝑒𝑛𝑜𝑒𝑔 𝑛𝑖𝑒𝑡 𝑙𝑎𝑛𝑔𝑒𝑟 𝑛𝑒𝑔𝑒𝑟𝑒𝑛.

𝐼𝑘 𝑛𝑒𝑒𝑚 𝑛𝑢 𝑖𝑛 𝑑𝑒 𝑒𝑒𝑟𝑠𝑡𝑒 𝑝𝑙𝑎𝑎𝑡𝑠 𝑡𝑖𝑗𝑑 𝑜𝑚 𝑡𝑒 ℎ𝑒𝑟𝑠𝑡𝑒𝑙𝑙𝑒𝑛. 𝑀𝑎𝑎𝑟 𝑚𝑖𝑗𝑛 𝑏𝑢𝑟𝑛-𝑜𝑢𝑡 𝑙𝑒𝑒𝑟𝑡 𝑚𝑒 𝑎𝑙𝑣𝑎𝑠𝑡 𝑑𝑎𝑡 ℎ𝑒𝑡 𝑛𝑜𝑜𝑑𝑧𝑎𝑘𝑒𝑙𝑖𝑗𝑘 𝑖𝑠 𝑚𝑖𝑗𝑛 𝑙𝑒𝑣𝑒𝑛 𝑎𝑛𝑑𝑒𝑟𝑠 𝑡𝑒 𝑔𝑎𝑎𝑛 𝑜𝑟𝑔𝑎𝑛𝑖𝑠𝑒𝑟𝑒𝑛. 𝐷𝑎𝑡 ℎ𝑜𝑢𝑑𝑡 𝑖𝑛 𝑑𝑎𝑡 𝑖𝑘 𝑜𝑜𝑘 𝑒𝑒𝑛 𝑎𝑎𝑛𝑡𝑎𝑙 𝑘𝑒𝑢𝑧𝑒𝑠 𝑚𝑜𝑒𝑡 𝑚𝑎𝑘𝑒𝑛.

𝐺𝑒𝑚𝑒𝑒𝑛𝑡𝑒𝑟𝑎𝑎𝑑𝑠𝑙𝑖𝑑 𝑏𝑙𝑖𝑗𝑣𝑒𝑛, 𝑚𝑖𝑗𝑛 𝑘𝑖𝑒𝑧𝑒𝑟𝑠 𝑣𝑒𝑟𝑡𝑒𝑔𝑒𝑛𝑤𝑜𝑜𝑟𝑑𝑖𝑔𝑒𝑛 𝑒𝑛 𝑑𝑒 𝑧𝑖𝑡𝑝𝑒𝑛𝑛𝑖𝑛𝑔 𝑜𝑛𝑡𝑣𝑎𝑛𝑔𝑒𝑛 𝑧𝑜𝑛𝑑𝑒𝑟 100% ℎ𝑒𝑡 𝑏𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑣𝑎𝑛 𝑚𝑒𝑧𝑒𝑙𝑓 𝑡𝑒 𝑘𝑢𝑛𝑛𝑒𝑛 𝑔𝑒𝑣𝑒𝑛, 𝑧𝑜𝑢 𝑎𝑓𝑏𝑟𝑒𝑢𝑘 𝑑𝑜𝑒𝑛 𝑎𝑎𝑛 𝑚𝑖𝑗𝑛 𝑤𝑎𝑎𝑟𝑑𝑒𝑛. 𝐼𝑘 𝑧𝑒𝑡 𝑑𝑎𝑎𝑟𝑜𝑚 𝑣𝑎𝑛𝑑𝑎𝑎𝑔 𝑒𝑒𝑛 𝑠𝑡𝑎𝑝 𝑜𝑝𝑧𝑖𝑗 𝑒𝑛 𝑣𝑒𝑟𝑙𝑎𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑔𝑒𝑚𝑒𝑒𝑛𝑡𝑒𝑟𝑎𝑎𝑑.

𝑂𝑛𝑧𝑒 𝑙𝑖𝑏𝑒𝑟𝑎𝑙𝑒 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑖𝑗 𝑖𝑛 𝐿𝑖𝑒𝑟𝑑𝑒 𝑠𝑡𝑎𝑎𝑡 𝑜𝑝 𝑟𝑎𝑖𝑙𝑠 𝑒𝑛 𝑚𝑒𝑑𝑒 𝑑𝑎𝑎𝑟𝑑𝑜𝑜𝑟 𝑣𝑜𝑒𝑙 𝑖𝑘 𝑚𝑒 𝑔𝑒𝑠𝑡𝑒𝑟𝑘𝑡 𝑖𝑛 𝑚𝑖𝑗𝑛 𝑘𝑒𝑢𝑧𝑒. 𝐼𝑘 ℎ𝑒𝑏 𝑎𝑙𝑙𝑒 𝑣𝑒𝑟𝑡𝑟𝑜𝑢𝑤𝑒𝑛 𝑖𝑛 𝑑𝑒 𝑡𝑜𝑒𝑘𝑜𝑚𝑠𝑡 𝑣𝑎𝑛 𝑜𝑛𝑧𝑒 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑖𝑗 𝑒𝑛 𝑔𝑒𝑒𝑓 𝑛𝑢 𝑑𝑒 𝑘𝑎𝑛𝑠 𝑎𝑎𝑛 𝑛𝑖𝑒𝑢𝑤 𝑡𝑎𝑙𝑒𝑛𝑡. 𝑂𝑛𝑑𝑒𝑟𝑡𝑢𝑠𝑠𝑒𝑛 𝑏𝑙𝑖𝑗𝑓 𝑖𝑘 𝑙𝑖𝑑 𝑣𝑎𝑛 ℎ𝑒𝑡 𝑏𝑒𝑠𝑡𝑢𝑢𝑟 𝑒𝑛 𝑏𝑙𝑖𝑗𝑓 𝑖𝑘 𝑜𝑛𝑧𝑒 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑖𝑗 𝑜𝑛𝑑𝑒𝑟𝑠𝑡𝑒𝑢𝑛𝑒𝑛.

𝐷𝑎𝑡 𝑖𝑘 𝑑𝑒𝑧𝑒 𝑏𝑒𝑠𝑙𝑖𝑠𝑠𝑖𝑛𝑔 𝑛𝑒𝑒𝑚 𝑛𝑎𝑑𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑛𝑖𝑒𝑢𝑤𝑒 𝑏𝑎𝑛𝑘𝑎𝑢𝑡𝑜𝑚𝑎𝑎𝑡 𝑤𝑜𝑟𝑑𝑡 𝑎𝑎𝑛𝑔𝑒𝑘𝑜𝑛𝑑𝑖𝑔𝑑, 𝑠𝑡𝑒𝑚𝑡 𝑚𝑒 𝑝𝑜𝑠𝑖𝑡𝑖𝑒𝑓. 𝐼𝑘 𝑏𝑒𝑛 𝑒𝑟𝑔 𝑡𝑟𝑜𝑡𝑠 𝑑𝑎𝑡 𝑜𝑛𝑠 𝑣𝑜𝑜𝑟𝑠𝑡𝑒𝑙 𝑜𝑚 ℎ𝑒𝑡 𝑝𝑟𝑜𝑏𝑙𝑒𝑒𝑚 𝑣𝑎𝑛 𝑑𝑒 𝑏𝑎𝑛𝑘𝑎𝑢𝑡𝑜𝑚𝑎𝑎𝑡 𝑎𝑎𝑛 𝑡𝑒 𝑝𝑎𝑘𝑘𝑒𝑛 𝑣𝑖𝑎 𝐵-𝑝𝑜𝑠𝑡 𝑧𝑖𝑗𝑛 𝑣𝑟𝑢𝑐ℎ𝑡𝑒𝑛 𝑎𝑓𝑤𝑒𝑟𝑝𝑡.

𝐻𝑒𝑡 𝑏𝑒𝑤𝑖𝑗𝑠𝑡 𝑑𝑎𝑡 𝑚𝑒𝑛 𝑜𝑜𝑘 𝑣𝑎𝑛𝑢𝑖𝑡 𝑑𝑒 𝑜𝑝𝑝𝑜𝑠𝑖𝑡𝑖𝑒 𝑘𝑎𝑛 𝑏𝑖𝑗𝑑𝑟𝑎𝑔𝑒𝑛 𝑎𝑎𝑛 𝑑𝑒 𝑛𝑜𝑑𝑒𝑛 𝑣𝑎𝑛 𝑜𝑛𝑧𝑒 𝑖𝑛𝑤𝑜𝑛𝑒𝑟𝑠. 𝐼𝑘 𝑏𝑒𝑛 𝑜𝑜𝑘 𝑑𝑎𝑛𝑘𝑏𝑎𝑎𝑟 𝑣𝑜𝑜𝑟 ℎ𝑒𝑡 𝑣𝑒𝑟𝑡𝑟𝑜𝑢𝑤𝑒𝑛 𝑣𝑎𝑛 𝑚𝑖𝑗𝑛 𝑘𝑖𝑒𝑧𝑒𝑟𝑠 𝑒𝑛 𝑑𝑒 𝑤𝑒𝑔 𝑑𝑖𝑒 𝑖𝑘 𝑘𝑜𝑛 𝑎𝑓𝑙𝑒𝑔𝑔𝑒𝑛.”

Melissa Dooms zal in de gemeenteraad opgevolgd worden door Nina De Smet, die tevens meteen ook de nieuwe fractieleider zal zijn.

Nina De Smet zal dan op haar beurt in het Bijzonder Comit é Sociale Dienst vervangen worden door Antoine Verhelst.

X