Lierde brengt nieuwe toeristische kaart en folder uit.

Iedereen is het er waarschijnlijk over eens dat de gemeente Lierde de landelijke parel in de Vlaamse Ardennen is. De Lierdse dienst toerisme ontwikkelde daarom met steun van de Provincie Oost-Vlaanderen een nieuwe toeristische kaart en plaatste verschillende infoborden en landschapsvenster in haar vier deelgemeenten.

Naast een kaart van de gemeente bevat de folder ook een uitgestippelde fietsroute en een overzicht van de infoborden en rustbankjes die over de gemeente verspreid staan. Verder bevat deze folder ook de nodige adresjes om te drinken of te eten en de mogelijkheden om te blijven overnachten na een dagje uit in Lierde.

Bijzonder is dat via een QR-code op de 32 infoborden, die over de gemeente verspreid staan, je op je smartphone achtergrondinformatie krijgt over de plek, de geschiedenis en zo veel meer.

Op vier plaatsen kan men zelfs via een QR code één van de, door de Cultuurraad gerealiseerde, “Bankverhalen” beluisteren.

Bovendien werd er op een unieke locatie in elke deelgemeente een landschapsvenster geplaatst. Hier kan je jezelf en het landschap in beeld brengen.

“Al dit nieuws op het gebied van toerisme is niet enkel een meerwaarde voor de toeristen maar ook voor onze eigen inwoners om onze gemeente te (her)ontdekken.” weet burgemeester Jurgen Soetens te vertellen.

“Dit alles werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen. De gemeente heeft voor dit project maar liefst 5.750 euro subsidie ontvangen.” voegt hij er nog aan toe.

“Wij hopen dat op deze manier nog meer mensen onze prachtige landelijke gemeente leren kennen.” besluit schepen Erna Antoine.

De folder is verkrijgbaar in het gemeentehuis en wordt nu reeds meegegeven aan nieuwe inwoners van Lierde. Zeer binnenkort zal deze folder ook verkrijgbaar zijn bij de erin vermelde horecazaken.

Burgemeester Jurgen Soetens en schepen Erna Antoine bij één van de landschapsvenster.   (foto: dienst Communicatie Lierde)

LEES OOK:

https://www.nuus.be/2020/12/30/cultuurraad-lierde-biedt-rustende-wandelaars-het-project-bankverhalen-aan/

 

X