Betere communicatie met de gemeente Zwalm

Lokaal bestuur Zwalm wil nog meer inzetten op communicatie en interactie met de Zwalmenaren en lanceert daarom de Zwalm-app. Dankzij de app, die je kan downloaden in de Play Store of App Store, zal je als Zwalmenaar nog meer in verbinding staan met het lokaal bestuur, de lokale handelaars, zorgverstrekkers en verenigingen.

 

Tal van functionaliteiten

Via de Zwalm-app kunnen inwoners heel eenvoudig en snel een melding doorgeven aan het lokaal bestuur. Put in de weg of zwerfvuil gespot? In een handomdraai neem je een foto en maak je die via de app samen met een plaatsbeschrijving over aan het lokaal bestuur. Je kan er bovendien het lokaal nieuws doornemen, de afvalkalender raadplegen, documenten aanvragen via het Smartloket, wegenwerken nakijken en zoveel meer.

Als gebruiker stel je heel eenvoudig in waarvoor jij een push-melding wil ontvangen. Ontvang je op donderdagavond graag een herinnering om het afval buiten te plaatsen of krijg je graag een melding wanneer een nieuwsbericht verschijnt van het lokaal bestuur? Dat kan allemaal.

 

Lokale ondernemers

Ook de lokale ondernemers krijgen hun plekje in de app. De coronacrisis zorgde ervoor dat klanten vertrouwd raakten met online shoppen en het online opsnorren van productinformatie. Het lokaal bestuur wil de Zwalmse handelaars dan ook ondersteunen bij de overstap naar de digitale economie met deze app.

Zwalmse ondernemers kunnen zich gratis registreren en op die manier inwoners op de hoogte houden van onder meer hun openingsuren of promoties. Ze kunnen er een online winkel lanceren en hun reservaties beheren. Registreren kan eenvoudigweg via www.onzestadapp.be in de rubriek ‘klanten’. Geïnteresseerde ondernemers kunnen een handleiding terugvinden op www.zwalm.be/gemeenteapp.

 

Digitale ontmoetingsplek

Naast heel wat praktische functionaliteiten biedt de Zwalm-app inwoners ook de kans om met elkaar in contact te treden. Zo kunnen ze vrienden worden en een digitaal praatje slaan. Het lokaal bestuur hoopt zo niet enkel dichter bij de burger te staan, maar de burgers ook dichter bij elkaar te brengen.

De Zwalm-app kan gratis worden gedownload in de Play Store (Android) of App Store (Apple).

X