Na regenboogzebrapad, nu ook kunstwerk als symbool van een verdraagzaam Zottegem

De stedelijke kunstacademie (SABK) van de stad Zottegem werkt op vraag van het stadsbestuur aan een kunstwerk dat symbool zal staan voor een verdraagzaam Zottegem. Het zal aangebracht worden op een muur op de parking van de academie en zal   te bewonderen zijn vanaf 17 mei, de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT).  

“Als stadsbestuur kunnen we het belang van diversiteit en respect niet genoeg benadrukken. We stellen   heel duidelijk dat discriminatie van en geweld tegen personen omwille van hun seksuele voorkeur,   geaardheid of identiteit absoluut onaanvaardbaar zijn in onze stad. Het regenboogzebrapad dat onlangs   werd aangelegd is daarvan een mooi symbool, en we zijn verheugd dat onze kunstacademie daar nog een   blijvend en kunstzinnig signaal aan toevoegt,” zegt burgemeester Jenne De Potter (CD&V).   “De vraag of ze iets wilden doen rond respect, verdraagzaamheid en diversiteit, werd met veel   enthousiasme onthaald door de kunstacademie. Het onderwerp blijkt zowel bij leerkrachten als leerlingen   (12 tot 18 jarigen) echt wel te leven. Er werd dan ook snel beslist om tot actie over te gaan en de oude muur   op de parking van AC Sanitary aan te pakken met een kunstproject rond het thema. De leerlingen van het   beeldatelier gaan komende weken met veel ijver en animo aan de slag.”

“We kijken vol spanning uit naar het resultaat, en naar de creatieve invulling die de leerlingen geven aan dit   belangrijk thema. Zonder twijfel wordt het een prachtig symbool van respect, verdraagzaamheid en   diversiteit,” vult schepen van cultuur Lieselotte De Roover aan.   “Stad Zottegem zal naar jaarlijkse gewoonte ook deelnemen aan de regenboogvlagactie op 17 mei. Door de   regenboogvlaggen die dag te laten wapperen, wil het stadsbestuur holebi’s en transgenders tonen dat ze   zich hier thuis mogen voelen, en spreken ze zich duidelijk uit tegen elke vorm van discriminatie.    Zit je als inwoner met vragen over dit thema, heb je nood aan hulp of een vertrouwelijk gesprek? Dan vind   je op www.zottegem.be/LBGTI een overzicht van organisaties waar je terecht kan.”