© Dim Hou via Pixabay

Stad Zottegem lanceert infocampagne ‘Praten helpt’ voor jongeren

Omdat jong zijn in tijden van corona niet gemakkelijk is, organiseert de stad Zottegem de infocampagne ‘Praten helpt’ voor jongeren. Om hen te ondersteunen in deze vreemde tijden

“We willen jongeren informeren over de verschillende hulporganisaties waar ze anoniem en gratis terecht  kunnen met al hun vragen en problemen. Want praten helpt echt als je het moeilijk hebt, met lastige vragen  zit of gewoon jouw verhaal even kwijt wil. Met deze campagne willen we een praktisch overzicht geven  van alle organisaties waar jongeren terecht kunnen,” zegt schepen van jeugd Lieselotte De Roover (CD&V).  “Flyers en affiches van de ‘Praten helpt!’ campagne worden binnenkort in alle middelbare scholen van  Zottegem verdeeld. Ook dokterspraktijken, welzijnsorganisaties, vrijetijdsdiensten, jeugdverenigingen, … in  onze stad zullen campagnemateriaal ontvangen om verder te verdelen onder de jongeren. Er is ook een  online versie van de flyer beschikbaar op www.zottegem.be/praten-helpt. “

“Deze campagne kadert in een groter geheel van het project Jongeren en welzijn. Binnen dit project is de  infocampagne het eerste deel. In een volgende fase wordt een bevraging uitgewerkt naar wat jongeren  missen en wat we als stad voor hen kunnen organiseren,” vult schepen van sociale zaken Peter Vansintjan (CD&V) aan. Voor de bevraging zullen de jeugddiensten van Zottegem en Oosterzele de handen in elkaar slaan,  want veel jongeren in Oosterzele gaan immers naar een Zottegemse school. Op basis van de resultaten van  de bevraging zullen verschillende acties uitgewerkt worden door de jeugddiensten, in samenwerking met  het Sociaal Huis en Huis van het Kind.”

  

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X