Zwalm: Vlaanderens Mooiste Looproutes

 

Door de coronamaatregelen is het ook dit jaar niet mogelijk om een “echte” Vlaanderens Mooiste Marathon te organiseren in Zwalm. Maar dat betekent niet dat er dit jaar ook niet kan worden gelopen, zegt schepen van sport Peter Van Den Haute (N-VA), wel integendeel! Vlaanderens Mooiste Marathon gaat immers virtueel en hoe. Naast een marathon kunnen sportievelingen kiezen uit maar liefst 6 extra looproutes: 2 van 5km, 2 van 10 en twee van 21.   Deelnemen is gratis. De routes staan online en kunnen worden gedownload. Deelnemers kunnen zich registreren en lopen de routes wanneer ze dat zelf willen. Nadien kan je jouw tijd registreren en wordt er een klassement opgemaakt. Na afloop van deze virtuele run worden er prijzen per categorie verdeeld. Met het groter aanbod aan looproutes hopen we ook een groter publiek te bereiken, voegt Van Den Haute er nog aan toe, je hoeft geen topatleet meer te zijn om deel te nemen aan Vlaanderens Mooiste, ook de meer recreatieve loper vindt nu zijn gading én dit langs de mooiste plekjes van Zwalm.

Inschrijven kan tot en met 31/05/2021. Wie graag een gepersonaliseerde T-shirt heeft als aandenken, kan die tegen een democratische prijs bestellen via de webshop. Alle inlichtingen via

Gemeente Zwalm – Vrije Tijd – Vlaanderens mooiste marathon in Zwalm