Leerkrachten en leerlingen besmet: Sint-Barabaracollege afdeling Trapstraat preventief gesloten

Na twee positieve coronatesten van leraars en een aantal leerlingen en gelet op de organisatorische problemen én mogelijke risico’s werd in overleg met het CLB beslist om de volledige school van de afdeling Trapstraat  te sluiten en dit waarschijnlijk tot en met woensdag 12 mei.

“De heropstart is dus voorzien op maandag 17 mei  2021. Gelukkig zitten daar veel verlofdagen tussen”, zegt directeur Marc De Groote. “Maandag 10 mei (lokale verlofdag), donderdag 13 mei (Hemelvaartdag) en vrijdag 14 mei (verlofdag). De ouders van alle leerlingen worden telefonisch verwittigd. Afstandsonderwijs wordt voorzien de komende dagen,  oudere kinderen hebben trouwens reeds taken meegekregen. We beseffen dat de sluiting van de school voor veel ouders allesbehalve vanzelfsprekend is. Omdat er twee positieve gevallen zijn bij leraren en een deel van het schoolteam hoogrisicocontacten had, kwam het CLB in overleg met het agentschap Zorg tot deze ingrijpende beslissing. We hopen op ieders begrip dat de feiten ons jammer genoeg verplichten tot kordaat ingrijpen. Hopelijk kunnen we zo de situatie onder controle houden en kan er veilig herstart worden.”

X