Verschillende chauffeurs onder invloed of met te zware voet aan de kant gezet


Geraardsbergen. In samenwerking met Paulo politieschool hield de verkeersdienst van de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde het weekend van 1 mei verschillende controles op het grondgebied.   Tijdens deze acties werden er 59 ademtesten afgenomen.   2 chauffeurs bliezen positief.   Het rijbewijs van deze bestuurders werd ingehouden voor de duur van 6 uur.   Ook werden er 14 testen “drugs in het verkeer” afgenomen.   4 bestuurders legden een positieve test af.   Het (voorlopig) rijbewijs van deze chauffeurs werd ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Op zondag werden er 1103 voertuigen gecontroleerd op snelheid.    66 chauffeurs  (of 6%)  hadden een te zware voet!  Hiervan reed één bestuurder aan een snelheid van 107  km/u waar een maximumsnelheid van 70 km/u van toepassing is!  Ook werd  een voertuig aan de kant gezet  waarvan de lading gevaarlijk uitstak   én  de nummerplaat  niet leesbaar  was.  Daarenboven kon  de chauffeur  geen geldig rijbewijs voorleggen.  Een proces-verbaal werd opgesteld.

Verder werd een voertuig aan de klem gelegd omdat de bestuurder, die reed  ‘spijts verval’, geen geldig inschrijvings- en verzekeringsbewijs kon voorleggen. De nodige processen-verbaal werden opgemaakt. Daarnaast werden er nog onmiddellijke inningen uitgeschreven voor gordeldracht, gebruik van gsm achter het stuur en voor onaangepaste snelheid en rijgedrag. Ook werden verschillende processen-verbaal uitgeschreven.

https://www.politie.be/5428/nieuws