SONY DSC

Projectteam riviercontract Zwalmbeek

 

Heel wat inwoners van de gemeenten Brakel, Zwalm, Horebeke en Zottegem herinneren zich nog de overstromingen in november 2010. Ook recenter trad er op verschillende plaatsen in de gemeenten Brakel, Horebeke, Zottegem en Zwalm nog wateroverlast op bij hevige regenbuien.

Om deze problematiek aan te pakken,  bundelen de Vlaamse overheid, de Provincie Oost-Vlaanderen en de gemeentebesturen van Horebeke, Zottegem en Zwalm hun krachten. Samen maakten ze de afgelopen twee jaar werk van een riviercontract met acties voor het stroomgebied van de Zwalmbeek en de zijwaterlopen. Hiervoor gingen de partners in gesprek met inwoners, landbouwers, gebruikers, doelgroepen en experten.

Wil je meer weten over de acties die de komende jaren worden genomen? Schrijf je dan in voor het derde Zwalmbeekforum    

op woensdag 19 mei 2021. Op een informatiemarkt in open lucht krijg je in kleine groepjes toelichting over de verschillende maatregelen. Daarnaast kan je ook vragen stellen aan experten. Tussen 13 en 19.30 uur vindt om het kwartier een rondleiding plaats. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur. Je moet op voorhand een tijdsslot reserveren.

Waar en wanneer?
Wanneer: woensdag 19 mei, doorlopend van 13 tot 19.30 uur
Waar: het terrein achter de Zwalmmolen, Rekegemstraat 29 in Zwalm

SONY DSC

( Foto archief november 2010 BB)