Vlaams minister Benjamin Dalle bezoekt KSA Geraardsbergen


Geraardsbergen. Om de jeugdbewegingen te danken voor hun inzet van de afgelopen maanden bezocht Vlaams minister van Jeugd, Benjamin Dalle (CD&V) zaterdagmiddag 7 mei de KSA van Geraardsbergen. De minister maakte van de gelegenheid gebruik om de nieuwe jeugdwerkregels toe te lichten en de plaatselijke KSA-afdeling een hart onder de riem te steken. Ook schepen van Jeugd Fernand Van Trimpont (CD&V) en burgemeester Guido De Padt (Open Vld) waren van de partij.

De lokale KSA-afdeling — gevestigd aan de Atembekeweg te Onkerzele — is er op dit moment bezig met de vernieuwing van hun lokalen. De afgelopen maanden waren dan ook niet eenvoudig. Het was een hele uitdaging om de KSA draaiende te houden: niet alleen zijn de lokalen een halve werf geworden, ook moesten ze rekening houden met tal van coronamaatregelen. Toch is de gemotiveerde leiding erin geslaagd om alles draaiende te houden. Het is hen zelfs gelukt om een paaskamp te organiseren op de eigen terreinen.  De KSA Geraardsbergen telt 260 leden en 36 leid(st)ers.

Minister Dalle maakte ook van de gelegenheid gebruik om de nieuwe jeugdwerkregels, die vanaf zaterdag 8 mei doorgaan, toe te lichten. ‘Vanaf vandaag mogen jeugdactiviteiten opnieuw georganiseerd worden in groepen van 25 (exclusief begeleiders). Veel jeugdbewegingen kijken al een hele tijd uit naar deze versoepeling. De grotere groepen moeten het mogelijk maken om opnieuw activiteiten te voorzien voor meer kinderen en jongeren en maken het ook praktisch eenvoudiger om activiteiten georganiseerd te krijgen. Sinds februari zijn activiteiten enkel mogelijk in zeer beperkte groepen van 10. Daar komt nu dus eindelijk verandering in’, aldus minister Dalle.

De nieuwe jeugdwerkregels die vanaf 8 mei gelden, nog even op een rij:

Georganiseerd vrije tijdsaanbod voor kinderen tot en met 12 jaar

  • Groepen van max. 25 personen excl. begeleiding BUITEN.
  • Groepen van max. 10 personen toegelaten excl. begeleiding BINNEN.
  • Activiteiten gaan bij voorkeur buiten door.
  • Begeleiders dragen mondmasker en houden in de mate van het mogelijke afstand.
  • Overnachtingen zijn niet toegelaten.

Georganiseerd vrije tijdsaanbod voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar

  • Groepen van max. 25 personen excl. begeleiding.
  • Activiteiten gaan verplicht buiten door.
  • Begeleiders en deelnemers dragen mondmasker en houden in de mate van het mogelijke afstand.
  • Overnachtingen zijn niet toegelaten.

Julien Borremans

X